Gość Napisano 3 Lutego 2019 Napisano 3 Lutego 2019 Hej, Właśnie zdałem sobie sprawę, że nie mam pojęcia jak ustawić konwerter na przedniej przerzutce. Chodzi o Claris, FD-R2000. W linku poniżej instrukcja, dokładniej strona 16. https://si.shimano.com/pdfs/dm/DM-RBFD001-01-ENG.pdf Wspomnianego w instrukcji narzędzia nie mam, wersji do druku też za bardzo nie ma. Jakieś pomysły co z tym zrobić?
spidelli Napisano 5 Czerwca 2019 Napisano 5 Czerwca 2019 @skom25 utknąłem w tym samym miejscu Jak sobie poradziłeś? Mam instrukcję po polsku, wiem jak to ustawić ale kiedy ma być włączone a kiedy wyłączone? Pozdrawiam Edyta: Chyba rozumiem - mocuję to narzędzie a linka ma iść środkiem. Jeśli idzie którąś ze stron - należy do skorygować by szła środkiem?
Gość Napisano 6 Czerwca 2019 Napisano 6 Czerwca 2019 Taki odkop, że już nie pamiętam nawet co mam ustawione Mam w "standardowej" pozycji, czyli konwerter chyba wyłączony, ale pewny nie jestem. Jeżeli masz to narzędzie, to obejrzyj filmiki na YT, tam jest pokazane jak go użyć.
spidelli Napisano 6 Czerwca 2019 Napisano 6 Czerwca 2019 U mnie jest tak, więc zakładam, że nic nie muszę kombinować:
spidelli Napisano 6 Czerwca 2019 Napisano 6 Czerwca 2019 Było przy przerzutce przykręcone, taka folia czy cuś Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.