Skocz do zawartości

[korba] regulacja lini łańcucha w korbach zintegorwanych.

motobecane_

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Część, jak regulujecie linię łańcucha w korbach zintegrowanych? bo jeśli chodzi o podkładki do korby to one chyba nie służą do tego i trzeba ich dać, zgodnie ze sztuką?

• Mod Team
Napisano

Zalezy jeszcze jakiego singla. Bo jak masz wąskie widełki do wąskiej piasty to ustawienie linii korby mtb może okazać się nie możliwe, bo oś zwyczajnie będzie za długa i nie da się jej tyle przesunąć ile trzeba.

• Mod Team
Napisano

Jeżeli to rama szosowa i jeżeli zębatka singla będzie umieszczona na środku bębenka, możesz używać środkowej zębatki z korby mtb przy standardowym ustawieniu podkładek pod mufę 68.

Napisano

Jeśli będzie koło z bębenkiem , to pojedynczą zębatke ustawiasz pod blat korby i dajesz podkładki z jednej i drugiej strony na bębenku. Pytanie jaka korbe tam chcesz włozyc , jakiej wielkości blat ?

Napisano

o super, nie wiedziałem że tak można :D jeszcze nie myślałem o konkretnym modelu korby, ani o wielkości blatu. tak się tylko zastanawiałem, czy da się to zrobić. ale z tego co widziałem to można wyrwać fsa gossamer lub omega za dość nieduże pieniądze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...