motobecane_ Napisano 30 Stycznia 2019 Napisano 30 Stycznia 2019 Część, jak regulujecie linię łańcucha w korbach zintegrowanych? bo jeśli chodzi o podkładki do korby to one chyba nie służą do tego i trzeba ich dać, zgodnie ze sztuką?
Tatanka Napisano 30 Stycznia 2019 Napisano 30 Stycznia 2019 A co dokładnie chcesz zrobić / przerobić ?
motobecane_ Napisano 30 Stycznia 2019 Autor Napisano 30 Stycznia 2019 chcę taką korbę wrzucić do singlespeeda
Mod Team Puklus Napisano 30 Stycznia 2019 Mod Team Napisano 30 Stycznia 2019 Zalezy jeszcze jakiego singla. Bo jak masz wąskie widełki do wąskiej piasty to ustawienie linii korby mtb może okazać się nie możliwe, bo oś zwyczajnie będzie za długa i nie da się jej tyle przesunąć ile trzeba.
Mod Team Puklus Napisano 30 Stycznia 2019 Mod Team Napisano 30 Stycznia 2019 Jeżeli to rama szosowa i jeżeli zębatka singla będzie umieszczona na środku bębenka, możesz używać środkowej zębatki z korby mtb przy standardowym ustawieniu podkładek pod mufę 68.
Tatanka Napisano 30 Stycznia 2019 Napisano 30 Stycznia 2019 Jeśli będzie koło z bębenkiem , to pojedynczą zębatke ustawiasz pod blat korby i dajesz podkładki z jednej i drugiej strony na bębenku. Pytanie jaka korbe tam chcesz włozyc , jakiej wielkości blat ?
motobecane_ Napisano 30 Stycznia 2019 Autor Napisano 30 Stycznia 2019 o super, nie wiedziałem że tak można jeszcze nie myślałem o konkretnym modelu korby, ani o wielkości blatu. tak się tylko zastanawiałem, czy da się to zrobić. ale z tego co widziałem to można wyrwać fsa gossamer lub omega za dość nieduże pieniądze.
Tatanka Napisano 30 Stycznia 2019 Napisano 30 Stycznia 2019 Coś takiego zakładasz https://www.google.pl/search?q=single+speed+na+bebenku&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjP-tmTnZbgAhWyo4sKHfDtDtMQ_AUIDigB&biw=1920&bih=944#imgrc=Arj4Jzbvs5x-7M: https://www.google.pl/search?q=single+speed+na+bebenku&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjP-tmTnZbgAhWyo4sKHfDtDtMQ_AUIDigB&biw=1920&bih=944#imgrc=ufIVZY-KMbUTqM:
motobecane_ Napisano 30 Stycznia 2019 Autor Napisano 30 Stycznia 2019 tak już sobie wygooglowałem. spoko sprawa.
motobecane_ Napisano 30 Stycznia 2019 Autor Napisano 30 Stycznia 2019 a że tak zapytam, przy klasycznym wolnobiegu nakręcanym na gwint piasty, też się da jakoś taki problem rozwiązać?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.