Skocz do zawartości

[6000] Enduro.

Xyz123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, powoli przymierzałem się do kupna roweru, na początku miało być coś nowego, ale niestety, fundusze nie pozwoliły. Szukam enduro, chcę mieć w miarę uniwersalny rower, ponieważ chcę na nim również zjeżdżać. Dodatkowo mam kilka pytań, jeżeli chodzi o dwa rowery, które ostatnio znalazłem przeglądając olx, mianowicie:

-Czy ramy mają jakieś newralgiczne miejsca? "Lubią pękać" ?

-Co jesteście w stanie napisać o zjazdach/podjazdach na owych modelach?

-Czy w tej cenie znajdę coś lepszego?

-Myślę, że chciałbym rower na kołach 27.5

Boje się kupować używkę, raz już się nadziałem, przysiągłem sobie, że drugi raz używki nie kupie, ale niestety, ten sezon odpuściłem, następnego nie zamierzam. A tutaj wspomniane przeze mnie gagatki

1 , 2

Z góry dziękuje za pomoc. :)

Napisano

Późno było i zapomniałem dopisać. Spędziłem chwile na szukaniu i nic nie znalazłem, oczywiście oprócz tych dwóch, cenę obniżyłem sobie sam po prostu chciałem wiedzieć, czy w tych pieniądzach warto się pchać w takie używki (myślałem żeby dołożyć kilkaset zł. Dodatkowo). Nie siedzę w temacie nie wiadomo jak długo, ale z tego, co patrzyłem, to takie rowery (nowe) zaczynają się od ~10 tyś. Przykładowo capra,torque al 5.0. Niestety, ale takiego sprzętu raczej się nie doczekam. Swego czasu myślałem też nad Dartmoorem, chyba bluebirdem o ile dobrze pamiętam, ale słyszałem różne opinie nt. Tej marki, i sobie odpuściłem. Szczerze mówiąc, to jeżeli już, to wolałbym przeczekać kolejny sezon, i dopiero wtedy kupić nówkę, niż kupować coś tańszego i to ulepszać. Mój poprzedni zakup właśnie tak wyglądał, stał przez dłuższy czas nie używany, bo wiecznie coś było do roboty, teraz, wole kupić coś raz, i mieć względny spokój (pomijam serwisy, wymiany eksploatacyjnych części) jak już wspominałem-boje się kupować kolejny używany rower, ale decydując się na nowy, będę miał kolejny sezon z głowy. Jeżeli jest już mowa o nowych rowerach, co jesteście w stanie polecić do tych 10 tysięcy? Mam jeszcze trochę czasu, więc muszę przemyśleć raz jeszcze kwestie nowego roweru.

Napisano

Obie Xlki na małym kole - pewnie masz ze 190cm .......  przemyśl to.

Trend w średnim skoku od 2-3 lat jest jasno określony,najwięcej premier to rowery na dużym kole. Nie bez powodu, są ewidentne korzyści, w większych rozmiarach ram jeszcze wyrażniejsze.

Jeżeli będziesz łupał bikeparki i budował za domem coraz wyższe hopy - ok, z tych dwóch wybrałbym Reginę.Zdecydowanie lepiej dopracowana i prostsza konstrukcja.

Jeżeli trail - center i górska turystyka po cięższych szlakach - pomyśl nad dużym kołem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...