Xyz123 Napisano 30 Grudnia 2018 Napisano 30 Grudnia 2018 Cześć, powoli przymierzałem się do kupna roweru, na początku miało być coś nowego, ale niestety, fundusze nie pozwoliły. Szukam enduro, chcę mieć w miarę uniwersalny rower, ponieważ chcę na nim również zjeżdżać. Dodatkowo mam kilka pytań, jeżeli chodzi o dwa rowery, które ostatnio znalazłem przeglądając olx, mianowicie: -Czy ramy mają jakieś newralgiczne miejsca? "Lubią pękać" ? -Co jesteście w stanie napisać o zjazdach/podjazdach na owych modelach? -Czy w tej cenie znajdę coś lepszego? -Myślę, że chciałbym rower na kołach 27.5 Boje się kupować używkę, raz już się nadziałem, przysiągłem sobie, że drugi raz używki nie kupie, ale niestety, ten sezon odpuściłem, następnego nie zamierzam. A tutaj wspomniane przeze mnie gagatki 1 , 2 Z góry dziękuje za pomoc.
MikeSkywalker Napisano 30 Grudnia 2018 Napisano 30 Grudnia 2018 Oczywiście pytałeś już sprzedających i wiesz że te rowery kupisz za 6 tysięcy? Bo jednak 7 tysięcy to nie 6. I według mnie w obu przypadkach sporo jak na rowery używane 4 lata. Przejrzyj to zestawienie: https://www.1enduro.pl/rowery-trail-do-9000-zl-2018/ Może lepiej kupić nowy rower, bez żadnej historii i na bieżąco go ulepszać?
Xyz123 Napisano 30 Grudnia 2018 Autor Napisano 30 Grudnia 2018 Późno było i zapomniałem dopisać. Spędziłem chwile na szukaniu i nic nie znalazłem, oczywiście oprócz tych dwóch, cenę obniżyłem sobie sam po prostu chciałem wiedzieć, czy w tych pieniądzach warto się pchać w takie używki (myślałem żeby dołożyć kilkaset zł. Dodatkowo). Nie siedzę w temacie nie wiadomo jak długo, ale z tego, co patrzyłem, to takie rowery (nowe) zaczynają się od ~10 tyś. Przykładowo capra,torque al 5.0. Niestety, ale takiego sprzętu raczej się nie doczekam. Swego czasu myślałem też nad Dartmoorem, chyba bluebirdem o ile dobrze pamiętam, ale słyszałem różne opinie nt. Tej marki, i sobie odpuściłem. Szczerze mówiąc, to jeżeli już, to wolałbym przeczekać kolejny sezon, i dopiero wtedy kupić nówkę, niż kupować coś tańszego i to ulepszać. Mój poprzedni zakup właśnie tak wyglądał, stał przez dłuższy czas nie używany, bo wiecznie coś było do roboty, teraz, wole kupić coś raz, i mieć względny spokój (pomijam serwisy, wymiany eksploatacyjnych części) jak już wspominałem-boje się kupować kolejny używany rower, ale decydując się na nowy, będę miał kolejny sezon z głowy. Jeżeli jest już mowa o nowych rowerach, co jesteście w stanie polecić do tych 10 tysięcy? Mam jeszcze trochę czasu, więc muszę przemyśleć raz jeszcze kwestie nowego roweru.
Tomek21001 Napisano 2 Stycznia 2019 Napisano 2 Stycznia 2019 Obie Xlki na małym kole - pewnie masz ze 190cm ....... przemyśl to. Trend w średnim skoku od 2-3 lat jest jasno określony,najwięcej premier to rowery na dużym kole. Nie bez powodu, są ewidentne korzyści, w większych rozmiarach ram jeszcze wyrażniejsze. Jeżeli będziesz łupał bikeparki i budował za domem coraz wyższe hopy - ok, z tych dwóch wybrałbym Reginę.Zdecydowanie lepiej dopracowana i prostsza konstrukcja. Jeżeli trail - center i górska turystyka po cięższych szlakach - pomyśl nad dużym kołem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.