Skocz do zawartości

[łańcuch] co jest przyczyną

Ice123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Otóż mam problem z łańcuchem. Byłem wczoraj na hopkach i podczas rozpedzania sie pękł mi łańcuch, niby normalne, ale skulem go i dalej jeździłem i nagle kolejny strzał tym razem w innym miejscu. Zerwał się lącznie 5 razy za każdym razem w innym miejscu. I moje pytanie brzmi co moglo być przyczyna tego, ponieważ mam już nowy łańcuch i nie chce by ten tak samo zrobi.

Napisano

a zapomniałem dodać

rower: canyon spectral al

korba: shimano slx

Łańcuch: shimano hg54

przerzutka: shimano slx

z przodu zebatka nw

Napisano

To Ty się rozpędzasz z 1,2,3? Jaki to ma sens?

Napisano

a są jakies podkładki pod zębatke zeby zmienic linie?

rower canyon spectral al 8.0 2015. Kupiłem uzywany już z jedna zebatka z przodu

a ja sprawdzić czy korba kompatybilna jest z korba?

Napisano

Człowieku, najpierw to podaj konkretne informacje bo rzucasz ochłapami i zadajesz na razie masę nieistotnych pytań. Wychodzi na to że ktoś przerabiał napęd. Podaj po kolei:
model korby, zębatkę (producent i wszelkie napisane na niej wymiary), model suportu też. Zdjęcia też możesz wrzucić. Trzeba ustalić czy komponenty są dobrze dobrane czy czasem poprzedni właściciel nie kombinował z podkładkami.

Napisano

A ile masz tam tych biegów? Na zębatce coś więcej pisze? Porób w końcu zdjęcia: zębatki, jak wygląda linia łańcucha np. na 5 i 6 biegu, korby od środka. Dawkujesz informacje jak w jakimś horrorze. Mogę się mylić, ale prawdopodobnie ktoś wstawił zębatkę 1x do korby pod 2x bez żadnego offsetu, co poskutkowało tym że wywaliło linię łańcucha nie tak jak powinna być. Zębatka to chińczyk pełną gębą, obejrzyj dokładnie czy nie ma zadziorów, ale i tak pewnie trzeba będzie ją wymienić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...