oalan1 Napisano 24 Listopada 2018 Napisano 24 Listopada 2018 Witam, mój kolega waha się między dwoma rowerami: Giant Fathom 29 1 vs Trek xcaliber 9. W giancie jest amortyzator SR SUNTOUR Axon a w treku RockShox Judy Silver TK. I teraz pytanie jak one bardzo się od siebie różnią i któy jest lepszy.
Gość Napisano 24 Listopada 2018 Napisano 24 Listopada 2018 Ja bym brał Axon'a. Judy to raz że niezłe kowadło, a dwa że ma golenie 30mm.
phoe Napisano 24 Listopada 2018 Napisano 24 Listopada 2018 Axon to już dość wysoka półka, można go postawić nawet wg mnie wyżej jak Rebe, a na pewno na równi. Do tego masz świetny serwis w postaci Activii, czy świetne możliwości jego regulacji, czego w Judy nie będzie.
bts Napisano 25 Listopada 2018 Napisano 25 Listopada 2018 13 godzin temu, phoe napisał: Axon to już dość wysoka półka, można go postawić nawet wg mnie wyżej jak Rebe, a na pewno na równi. Jeździłeś na obu? Ja tak. I przy całym moim dystansie do Reby i jej nieidealnej charakterystyki, to Axon chodzi wielokrotnie bardziej tępo.
oalan1 Napisano 25 Listopada 2018 Autor Napisano 25 Listopada 2018 A co Panowie powiecie o FOX 32 Float Rhythm 100mm. Nie moge nazleźć o nim informacji, jak też miejsca w hierarchii foxa. Znajduje się on w nowym Scott scale 950
phoe Napisano 25 Listopada 2018 Napisano 25 Listopada 2018 Miałem Rebe SA 2015 i bardziej tępego kowadła nie ma, każdy Epixon pracuje lepiej, a Axon to jego wyższa wersja. Fox Rythm to najtańszy Fox, tylko chyba jako OEM sprzedawany, na pewno ma gorszy tłumik. I ten Scott nie ma sztywnej osi chyba nawet z przodu..
oalan1 Napisano 25 Listopada 2018 Autor Napisano 25 Listopada 2018 Teraz, phoe napisał: Miałem Rebe SA 2015 i bardziej tępego kowadła nie ma, każdy Epixon pracuje lepiej, a Axon to jego wyższa wersja. Fox Rythm to najtańszy Fox, tylko chyba jako OEM sprzedawany, na pewno ma gorszy tłumik. I ten Scott nie ma sztywnej osi chyba nawet z przodu.. Czyli ten fox tak naprawdę jest innej firmy? https://www.scott.pl/produkt/811/4913/Rower-Scale-950/ To ma te sztywne osie czy nie ;p
phoe Napisano 25 Listopada 2018 Napisano 25 Listopada 2018 Czekaj, bo mi chyba jak wyszukałem wyskoczył poprzedni rocznik, ten sztywne osie ma, Fox jest Fox'a, ale ma gorszy tłumik i jest to wersja OEM, dla producentów rowerów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.