bartek_81 Napisano 14 Października 2018 Napisano 14 Października 2018 Proszę o pomoc przy wyborze roweru crossowego do 2000zł. Znalazłem 3 rowery w promocji: Trek DS2, Giant Roam 3 disc, Specialized Crosstrail hydraulic, modele z 2018. Giant ma hamulec mechaniczny, dwa pozostałe hydrauliczne. Rower ma służyć do jazdy po ścieżkach leśnych (czasami lekki piach) 60%, szutrach 20%, asfalcie 20%. Obecnie mam 8 letni rower Author Classic i wiem że zostanę przy crossie.
dorota57 Napisano 14 Października 2018 Napisano 14 Października 2018 Zapoznałem się z wybranymi przez ciebie rowerami i nie wskażę ci żadnego. Wszystkie zasługują na uwagę. Ja miałem GIANT RINCON z 2004 i TREK 4300 z 2013. Byłem zadowolony. Może wybierz tego który ci się podoba?
Biesz766 Napisano 14 Października 2018 Napisano 14 Października 2018 Godzinę temu, dorota57 napisał: Wszystkie zasługują na uwagę. A cóż w nich takiego zasługuje na uwagę ? Pospoliciaki kompletne, jak każdy mtb, czy cross w cenach nawet do 2500 zł znanych marek. Myślę, że przy tym budżecie jedynym kryterium to wybór wg. tego jaki najbardziej wpada w oko kupującemu.
dorota57 Napisano 14 Października 2018 Napisano 14 Października 2018 17 minut temu, Biesz766 napisał: A cóż w nich takiego zasługuje na uwagę ? Pospoliciaki kompletne, jak każdy mtb, czy cross w cenach nawet do 2500 zł znanych marek. Myślę, że przy tym budżecie jedynym kryterium to wybór wg. tego jaki najbardziej wpada w oko kupującemu. bartek_81 napisał że potrzebuje pomocy przy wyborze roweru do 2000, takim dysponuje budżetem. Pod tym kątem oceniłem rowery.
Biesz766 Napisano 14 Października 2018 Napisano 14 Października 2018 Ale co w nich zasługuje na uwagę ? Bo tak napisałeś. Wystarczy przeglądnąć rowerowe tematy z prośbą o doradzenie i wniosek jest jeden banalnie prosty: do 2k pln każdy niczym się nie wyróżnia, jest pospolity i prosty jak budowa cepa a ty walisz, że wszystkie zasługują na uwagę ... czym ? NEXem, czy najniższej praktycznie klasy napędem ?
MikeSkywalker Napisano 15 Października 2018 Napisano 15 Października 2018 Ja postawiłbym na DS-a. Dlatego że znam parę osób które chwalą go po zakupie za wygodę. Mam też jeden w rodzinie i właścicielka również zadowolona. Osprzęt choć podstawowy to według mnie wystarczający - trwałe hamulce Tektro, napęd z kasetą, tylna przerzutka Acera, wygodne siodełko (a w tańszych rowerach nie jest to normą).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.