Dawid5959 Napisano 9 Sierpnia 2018 Napisano 9 Sierpnia 2018 Witam, mam nietypowy problem dotyczący mojej przerzutki. Chodzi o to, że gdy zmieniam na niższy bieg, przerzutka dalej chodzi tak jakby była na np 5 biegu. To znaczy nie zmienia się w ogóle moc, jaką muszę wkładać w pedałowanie. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem ale jak ktoś wie o co chodzi to proszę o pomoc.
seraph Napisano 9 Sierpnia 2018 Napisano 9 Sierpnia 2018 A łańcuch przeskakuję na mniejszą zębatkę? Ile masz biegów z tyłu?
Dawid5959 Napisano 9 Sierpnia 2018 Autor Napisano 9 Sierpnia 2018 Biegów mam 7, a łańcuch spada jak chcę zmienić bieg więcej niż 2 razy. Mam ustawiony bieg na 1, a jeździ tak jakby był na 5. Może to być po prostu źle wyregulowana przerzutka, czy cała do wymiany?
Dokumosa Napisano 9 Sierpnia 2018 Napisano 9 Sierpnia 2018 Może być źle wyregulowana przerzutka ale może też być krzywy hak a nawet wózek przerzutki. Jeśli przerzutka ma już swój przebieg to mogły też się pojawić luzy.
Nordkapp89 Napisano 22 Sierpnia 2018 Napisano 22 Sierpnia 2018 Proponuje wymine linki, jeśli nie całego pancerza to chociaż ostatnią sekcje i ponowna regulacje przerzutki... zwróć szczególną uwage na ustawienie skrajności przerzutki. I tak jak kolega wyżej napisał na hak i wózek przerzutki. Rozumiem ze przerzutka wisi na rowerze od nowości?
Broadway Napisano 30 Sierpnia 2018 Napisano 30 Sierpnia 2018 Linka i pancerz to podstawa. Nawet brak odpowiedniego bazowania w manetce czy w uchwycie na ramie potrafi strasznie bruździć, Wymień linkę na nową, a jeśli pancerze kupujesz na metry, to nasuń na końce coś takiego: Osobiście nie zrozumiałem Twojego problemu. Masz jakieś tam przełożenie i zrzucasz o jedno. Łańcuch schodzi o te jedno przełożenie ? Problem jest tylko przy zrzucaniu czy również w drugą stronę ? Problem się pojawił po jakimś dzwonie ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.