Skocz do zawartości

[Przerzutka tylnia] Shimano Deore LX - problem z regulacją

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam nietypowy problem dotyczący mojej przerzutki. Chodzi o to, że gdy zmieniam na niższy bieg, przerzutka dalej chodzi tak jakby była na np 5 biegu. To znaczy nie zmienia się w ogóle moc, jaką muszę wkładać w pedałowanie.

Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem ale jak ktoś wie o co chodzi to proszę o pomoc.

Napisano

Biegów mam 7, a łańcuch spada jak chcę zmienić bieg więcej niż 2 razy. Mam ustawiony bieg na 1, a jeździ tak jakby był na 5.

Może to być po prostu źle wyregulowana przerzutka, czy cała do wymiany?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Proponuje wymine linki, jeśli nie całego pancerza to chociaż ostatnią sekcje i ponowna regulacje przerzutki... zwróć szczególną uwage na ustawienie skrajności przerzutki. 

I tak jak kolega wyżej napisał na hak i wózek przerzutki. 

Rozumiem ze przerzutka wisi na rowerze od nowości?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Linka i pancerz to podstawa. Nawet brak odpowiedniego bazowania w manetce czy w uchwycie na ramie potrafi strasznie bruździć, Wymień linkę na nową, a jeśli pancerze kupujesz na metry, to nasuń na końce  coś takiego:

image.jpeg.7bbfe35ed741bd9d28085e72b57e3eda.jpeg

Osobiście nie zrozumiałem Twojego problemu. Masz jakieś tam przełożenie i zrzucasz o jedno. Łańcuch schodzi o te jedno przełożenie ? Problem jest tylko przy zrzucaniu czy również w drugą stronę ?

Problem się pojawił po jakimś dzwonie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...