nowy99 Napisano 28 Lipca 2018 Napisano 28 Lipca 2018 WItam, cały czas spada mi łańcuch z tylnej przerzutki, nawet podczas normalnej jazdy na płaskim (na stronę wewnętrzną na stronę koła) W Nexus 3 jest dystans, który uniemożliwia cofnięcie koła. Wydaje mi się że jest umieszczone symetrycznie i łańcuch idzie prosto. Na testach "na sucho" w piwnicy po regulacji łańcuch nie spada. Wystarczy że gdzieś pojadę potrafi spaść 10 razy :/ Zauważyłem że część która jest na zdjęciu nie jest mocno dokręcona. Do czego ona służy (poza połączeniem z ramą), może dokręceniem jej coś się reguluje?
Mod Team Puklus Napisano 28 Lipca 2018 Mod Team Napisano 28 Lipca 2018 To na czerwono to hamulec. Raczej powinno być przytwierdzone mocno. Odnośnie haków, na pewno są regulowane.
seraph Napisano 28 Lipca 2018 Napisano 28 Lipca 2018 Łańcuch jest napięty jak trzeba i mimo to spada? Część, którą zaznaczyłeś to jest ramię hamulca i jest zamocowana do ramy po to, żeby wewnętrzna część piasty nie obracała się podczas hamowania.
nowy99 Napisano 28 Lipca 2018 Autor Napisano 28 Lipca 2018 łańcuch jest napięty - rozkułem go wyczyściłem, nie pomogło. Odnośnie regulacji tam jest na końcu podkładka blokująca i nie można przesunąć koła do tyłu, gdyż blokada na podkładce jest za szeroka i nie przesunie sie do tylu juz jej więcej
Mod Team Puklus Napisano 28 Lipca 2018 Mod Team Napisano 28 Lipca 2018 Jeżeli spada napięty łańcuch, to oznacza że albo idzie po dużym skosie albo która zębatka, najprędzej z tyłu, bo tam spada, jest krzywa. Ta podkładka Służy do ustawiania osi we właściwym położeniu, możliwe, bo powinny być takie dwie, że sa zamienione miejscami. Spróbuj je też założyć tym dzyndzlem w dół.
Imar Napisano 28 Lipca 2018 Napisano 28 Lipca 2018 Dokładnie, obróć podkładkę o 180 stopni, to pozwoli na odsunięcie osi do tylu. Przed podciąganiem koła do tylu poluzuj obejmę kontry(tą zaznaczoną na czerwono) po skręceniu nakrętek osi dokręć obejmę.
nowy99 Napisano 29 Lipca 2018 Autor Napisano 29 Lipca 2018 Spróbuję cofnąć koło, dzięki za wskazówki. U nie jest tylko jedna podkładka blokująca, była w takim ustawieniu jak na zdjęciu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.