colo07 Napisano 30 Czerwca 2018 Napisano 30 Czerwca 2018 Witam, szukam pojazdu na dojazdy do pracy (około 4-5km w jedną stronę), jak i do rekreacyjnej jazdy w weekendy. Przejrzałem kilka rowerów i moją uwagę zwróciły te modele: -Romet mtb Rambler 26 2 (1299zł na stronie producenta); - Romet cross Orkan 1M (1399zł na stronie producenta); - Kross Hexagon 2.0 (1399 zł na stronie producenta); - Creon GRX 7 29ER (960 zł na stronie staraport.pl. Czym się sugerować, na co zwrócić uwagę? Będzie to też mój pierwszy rower od kilkunastu lat, więc jako amator nie jestem zbyt wymagający, jednak chciałbym żeby rower posłużył dłużej niż okres gwarancji... Szukałem głównie roweru dobrej marki jak Kross czy Romet, ale czy najtańsze oferty tych marek są warte uwagi? Na model Creon wpadłem na stronie roweroweporady.pl gdzie Pan Łukasz Przechodzeń opisuje polskich producentów. Może ktoś ma inny ciekawy rower do zaproponowania w tym przedziale cenowym? Będę wdzięczny za każdą poradę. Pozdrawiam ;-)
MikeSkywalker Napisano 1 Lipca 2018 Napisano 1 Lipca 2018 5 godzin temu, colo07 napisał: Szukałem głównie roweru dobrej marki jak Kross czy Romet To chyba nie te marki co trzeba bierzesz pod uwagę Za 1300zł masz Rockridera 520 w Decathlonie, i raczej ciężko go pobić. A z polskich i godnych polecenia producentów jest Unibike i model crossowy Flash, do kupienia za ~1500zł.
remover Napisano 1 Lipca 2018 Napisano 1 Lipca 2018 Te twoje typy niestety nie są warte uwagi. Najlepszy mtb w tym przedziale cenowym już jest wspomniany. A jeżeli dojazdy do pracy i weekendowa jazda będzie głownie po utwardzonych drogach w płaskim terenie, to też można zwrócić uwagę na Riverside 500 też z Decathlona. No i oczywiście cała produkcja crossowa Transroweru - Lazaro, Kands, Spartakus. Jeżeli nie przeszkadza ci zakup bez przymiarki przez internet. Chociaż najbliższy dystrybutor jest nie aż tak daleko - w Gdańsku.
colo07 Napisano 1 Lipca 2018 Autor Napisano 1 Lipca 2018 Krossa wielu znajomych poleca, dlatego tym się sugerowałem. B-twin ów z Decathlona nie przeglądałem, wiele osób odradza niestety...
remover Napisano 1 Lipca 2018 Napisano 1 Lipca 2018 Jak najbardziej Kross ma dobre rowery. Tylko na początek trzeba budżet powiększyć. Razy 2. A jak jesteśmy w okolicach 1300 to hexagon 2 jest nie do porównania z RR520.
colo07 Napisano 1 Lipca 2018 Autor Napisano 1 Lipca 2018 Okej, spróbuję podskoczyć do decathlona to może przekona mnie na żywo ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.