Skocz do zawartości

[atak Zimy] gleba na początek :P

KuLa2030

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Joł

Więc jak zapewne wiecie że zima nas zaskoczyła ... !

Jechałem w Czwartek na rowerze w tą największą śnieżyce kiedy najmocniej padał śnieg nie było nic widać i oczywiście ślisko ;)

Jechałem normalnie drogą bo ruch był nie duży. Auta spokojnie mnie mijały, zbliżałem się do mojego skrętu w prawą stronę B) Niestety wszedłem źle w zakręt, zapomniałem i nacisnąłem tylni hamulec ...

tylne koło mi zablokowało a byłem w trakcie skręcania i położyło mnie na bok po czym wpadłem na stojące i czekające na skręt w lewo auto :glare: całe szczęście uderzyłem oponami i nic się nie stało facet wysiadł i nic nawet nie krzyknął tylko pomógł mi wstać i pojechałem . Potem tak myślę co by było gdybym szybko jechał :/ nie było by ciekawie ;)

Wszystko dobrze się skończyło poza tym ze strasznie mnie boli D**A :) bo przy uderzeniu nadziałem się na ramę :P <hahaha>

Pozdro i uważajcie

P.S jak by ktos nie wiedział jak to było to macie taki rysunek na szybko wykonany przeze mnie http://img101.imageshack.us/my.php?image=wypadekxi6.jpg

Napisano

a teraz przeczytaj ten post jeszcze raz i zastanów się ile błędów składniowych i stylistycznych zrobiłeś... Wiem że byłeś podniecony tym że się w końcu wywaliłeś, ale sprawdź następnym razem posta zanim coś napiszesz

Napisano

Dziwne to dla mnie jak na razie, bo u nas w Suwałkach to suchutko jest.A śnieg zapowiadają dopiero na niedzielę.Ale bedę sie trzymał na baczności

Napisano

spoko, rozumiem że pisałeś to podekscytowany, jednak nie możesz lekceważyć zasad ortografii i gramatyki języka polskiego. To nawet jest zapisane w zasadach forum, a dla mnie powinno to być oczywiste (jesteś polakiem więc wyrażaj się w tym języku poprawnie).

aha, Biera od porządków, to są modzi i ewentualnie admini, następnym razem klikaj na raport i zgłoś sprawę wyżej.

pozdrowienia

P.S.

żeby nie było że OT jadę, to w zimie powinno się uważać i oszczędnie używać hamulca.

Pamiętam jak 3 lata temu nierozważnie wybrałem się na semislikach w zimę na górę szybowcową koło Jeleniej. Powiem tylko, że było wesoło i na szczęście nie było żadnej poważniejszej gleby.

Napisano

Bardzo Was Przepraszam drodzy koledzy ale ja pisze szybko, zjadam litery , i nie byłem podniecony . I głupio mi to mowić ale mam Dyslekcje i po prostu niektóre wyrazy uważam za słuszne a nie są Wiec jeszcze raz Przepraszam :)

Wracając do tego wiec wawrus u nas zasypało równo . I Ślawus ja wiem ze hamulca trzeba uzywać z głową ale gdybym nie zahamował mogło by się skończyć gorzej :D

Pozdro

Napisano

spoko, nie wątpię że mogło by być gorzej, każdemu się zdarzy zagapić.

Pozdrawiam

P.S.

zainstaluj sobie firefoxa 2.0 (ma wbudowany słownik ortograficzny i podkreśla błędnie napisane wyrazy na czerwono)

Napisano

No i dziekuje Bogu ze skończyło sie tak jak sie skończyło :D

Ale z Siłami natury nie wygramy :D

P.S

Instalowałem firefoxa ale po instalacji mam problemy z kompem i nie otwierają sie niektóre programy a także na skrzynkę pocztową nie przychodzą maile .

Napisano

I głupio mi to mowić ale mam Dyslekcje i po prostu niektóre wyrazy uważam za słuszne a nie są Wiec jeszcze raz Przepraszam

To witaj w klubie. Tak na marginesie to zainwestuj w słownik. Ja sobie zainstalowałem w FireFox zakładkę która nazywa się Google toobor. Czasami zapomnę kliknąć w przycisk w sprawdźć pisownie ale rzadko to się zdarza.

Napisano

dyslekcja -

hasło chętnie podchwycone przez nieudolnych nauczycieli, nie potrafiących nauczyć dzieci zasad ortografii

inaczej

wy nie macie dysleksji , tylko głąba nauczyciela

wracając do tematu

polecam naszej młodzieży forumowej lekturę w tym dziale temat po temacie

opisanych tu jest bardzo dużo wypadków upadków i innych hardkorowych zdarzeń, niech bolesne doświadczenia zdobyte praktycznie przez autorów tematów będą przestrogą i ochronią swych czytelników przed podobnymi wpadkami

wypadek KuLa 2030 jest klasycznym przykładem powielania błędów innych

abyście nie myśleli że się wymądrzam to napisze że przez własną głupotę ,fantazje i ryzykanctwo musiałem ściągać rower ze słupa oświetleniowego

i dopiero lektura wypadków forumowiczów ostudziła moje zapały

mniej piszcie gaduły :) więcej czytajcie bo jest na forum co czytać

Napisano
dyslekcja -

hasło chętnie podchwycone przez nieudolnych nauczycieli, nie potrafiących nauczyć dzieci zasad ortografii

A moze dysortografia...? Przepraszam za OT, a co do gleb to w zeszla niedziele na pewnym zjezdzie zaliczylem dwie, niemal pod rzad. Ale sie nie dalem, wjechalem na gore jeszcze raz i juz tym razem bez upadku zjechalem na dol :) Ale tylek do tej pory mnie boli po tej drugiej...

Napisano

dziękujemy

google naszym przyjacielem

dysleksja - specyficzne trudności w czytaniu i pisaniu u dzieci

dysortografia - zaburzenie w pisaniu rozpoznajemy wówczas, gdy występuje od początku nauki szkolnej u dziecka o prawidłowym rozwoju umysłowym, którego pismo wykazuje różnego rodzaju odstępstwa od prawidłowego zapisu wyrazów, w tym błędy ortograficzne, pomimo znajomości podstawowych zasad pisowni i odpowiedniej motywacji do poprawnego pisania.

poprosze zakończyć OT

Napisano

dyslekcja -

inaczej

wy nie macie dysleksji , tylko głąba nauczyciela

I tu się mylisz. Zresztą to moim zdaniem taka osoba nie jest zwolniona z korzystania ze słownika. koniec OT

A czy istnieją jakieś opony zimowe do rowerów tak jak istnieją do samochodów.

Napisano

I tu się mylisz. Zresztą to moim zdaniem taka osoba nie jest zwolniona z korzystania ze słownika. koniec OT

A czy istnieją jakieś opony zimowe do rowerów tak jak istnieją do samochodów.

Co do korzystania ze słownika to wg mnie taka osoba właśnie powinna z niego korzystać. Sam korzystam choć żadnej dysleksji itp nie mam, a błędy zdarza mi się popełniać rzadko, jednak jak nie jestem czegoś pewien to to sprawdzam.

istnieją opony zimowe, np Schwalbe Ice Spiker które można nabyć w cult-bikes.

Napisano
:) no ja czekam , az tylkko spadnie wiecej sniegu :D Bo na razie pada ale na ulicach jest tylko bloto posniegowe :P Najlepszy jest taki mocno zbity , nieposypany snieg :P Bo jednoczesnie lekko sie na nim jedzie i jest bardzo sliski :P Super wyrabia sie rownowaga na rowerze :P No a ja tak jak pisalem , jak tylko bedzie wiecej sniegu to wyskakuje na szosowce :P Tylko ze czytalem gdzies ( pewnie na tym forum ) ale juz nie pam,ietam gdzie byl ten post ... ze podobno alu ramy ( w moim przypadku nie malowana , jest tylko polerowana ) szybko koroduja na sniegu z sola :/ to prawda ??
Napisano

wypadek KuLa 2030 jest klasycznym przykładem powielania błędów innych

abyście nie myśleli że się wymądrzam to napisze że przez własną głupotę ,fantazje i ryzykanctwo musiałem ściągać rower ze słupa oświetleniowego

Niewiem jak to odebrać ? Ale odebrałem to w ten sposób ze mi nie wierzysz ? Napisałem ten topic po to by innych ostrzec przed zima i ,ze zima to nie to samo co lato i że inaczej sie jeździ !

A tak poza tym to w zimie na rowerze są takie fazy ze ho ho , planuje jak spadnie teraz znów śnieg to chce spróbowac kręcić bączka rowerem zobaczymy czy sie uda :D (jak by co to u nas śnieg był tylko przez 2 dni i juz sie topi :) )

Pozdro

Napisano

Niewiem jak to odebrać ? Ale odebrałem to w ten sposób ze mi nie wierzysz ? Napisałem ten topic po to by innych ostrzec przed zima i ,ze zima to nie to samo co lato i że inaczej sie jeździ !

Odbierz to tak:

jurasek, kiedyś przez swoją brawurę wylądował na słupie oświetleniowym. Wierzy ci (chyba) bo i czemu miałby nie wierzyć?:) od siebie dodam że czytanie ze zrozumieniem przydaje się czasem zwłaszcza na egzaminie gimnazjalnym ktory jak mniemam czeka cie w tym roku:P

A kumpel kiedyś jak skakał na swoim >góralu< podobno wbił go w drzewo. w sensie, sam się katapultował a rower wbił się korbą i zawisł. Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno cath był przy tym - jeśli jesteś to daj znać jak to było - chodzi o arka d.

Napisano

Chciałbym to zobaczyć lub chociaz fote z rowerem wbitym w drzewko :P

Fajnie to musiało wyglądać :)

P.S

Każdy miał jakiś wypadek przez głupote ale po takiej nauczce zadko zdarza sie mieć taki sam wypadek :D Ja na drugi raz będe pamietał o predkości do wchodzenia w zakręt i napweno nie przydazy mi sie (to są w zoo) taka druga sytuacja ... :P

Napisano

ja w 1 dzien zimy zaliczylem 2 gleby - jedna po przejezdzaniu przez ulice ( gleba na chodnik :) - lokien obdarty i troche boli :/ ) ( nie wiem jak to sie stalo ) i 2 raz na chodniku ale wpadlem w zaspe i ujzalem tylko biala chmure :P:D:D ( naszczescie bylo mieciutko :P ) a rowerek nawet sie nie zaryswal :D - czyzby mnie nie lubial i wrzucal mnie w zaspy ? ?:D:D:D:D

Napisano

ja w 1 dzien zimy zaliczylem 2 gleby - jedna po przejezdzaniu przez ulice ( gleba na chodnik :D - lokien obdarty i troche boli :/ ) ( nie wiem jak to sie stalo ) i 2 raz na chodniku ale wpadlem w zaspe i ujzalem tylko biala chmure :):D:D ( naszczescie bylo mieciutko :P ) a rowerek nawet sie nie zaryswal B) - czyzby mnie nie lubial i wrzucal mnie w zaspy ? ?:D:D:D:D

To widze że u was tak padał śnieg że zaspy już były. U nas owszem był śnieg nawet dużo ale nie na tyle by były zaspy (województwo kujawsko-pomorskie). A dziś to już wcale śniegu nie było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...