Skocz do zawartości

[przerzutka tylna] Jaka przerzutka 7 rzędowa.

Mariusz_K

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam - jak w temacie. Rower trekingowy - głównie jazda po asfalcie, czasami drogi gruntowe....Obecnie mam shimano tourney ale jest już na wykoczeniu....Chciałbym kupić coś w najlepszym stosunku cena/jakość - nie wiem czy szukać czegoś nowego czy używanego..Roweru czy całego napędu nie chcę całkowicie zmieniać bo zbieram kasę na kolarzówkę...:-)) Pozdrawiam

Napisano

Deore xt rd-m737 lub rd-m739. Jeśli są w bdb stanie ( patrz żeby kółeczka były oryginalne ) i proste to pociągnie dłużej niz nowa rd-m360.

Napisano

Sekunda, ta przerzutka ma na 99 % odwrotną sprężynę ( rapid raise ) lub pozniej nazywane low normal.

Wiesz o co chodzi?

/edit

Będziesz redukował w drugą stronę bo sprężyna ciągnie w kierunku największej koronki kasety a nie najmniejszej ( trzeba się przyzwyczaić, polubić )

Napisano

To fakt. Nie może mieć luzów, najlepiej oryginalne kółeczka i prosta musi być ( wózek ) no i oczywiście jak najmniej rys. Czasami trzeba polować ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.