knocker Napisano 3 Maja 2018 Napisano 3 Maja 2018 Natknąłem się w zakamarkach internetu na rice cake. Ma ktoś może na to przepis? Ugotowałem ryż na wodzie a później dodałem do niego mleko kokosowe z puszki plus różne bakalie i włożyłem do lodówki. Niestety nie chce się to stęgnąć... jakby już ryż nie wchłaniał mleka. Może trzeba do tego dodać żelatynę? Ma może ktoś przepis na to cudo lub wie czy to trzeba trzymać w lodówce czy w zamrażalniku?
Thanteos Napisano 3 Maja 2018 Napisano 3 Maja 2018 Nie robilem, ale patrzac na to jak to kobitka robi na ponizszym filmiku, byc moze musisz troche dluzej to gotowac zeby miec odpowiedna konstystencje przed wlozeniem do lodowki.
Gregory34 Napisano 3 Maja 2018 Napisano 3 Maja 2018 Robiłem kiedyś takie ciasto ryżowe ,ale ryż był do risotto.Jest bardziej kleisty i wchłania więcej wody ,mleka kokosowego.Pamiętam że dodawałem serek mascarpone.Jak znajdę przepis to Ci podeślę.
Becia65 Napisano 29 Maja 2018 Napisano 29 Maja 2018 Musi być to coś smaczne, nie próbowałam ale chyba muszę coś takiego zrobić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.