Green_Pavel Napisano 1 Maja 2018 Napisano 1 Maja 2018 Załóżmy, że szerokość stopy to 11 cm a odległość od korby do środka pedału to 5 cm. Logicznie but zawadza wtedy o korbę.... Rozwiązanie? Przesunięcie bloków w bok.... Ale co z tego skoro wtedy nie naciskamy na pedał środkiem stopy tylko bardziej jedną stroną. Jest jakieś inne rozwiązanie typu dłuższa oś pedału czy coś w tym stylu?
Gość Napisano 1 Maja 2018 Napisano 1 Maja 2018 Poszukaj, w przeciągu 1-2 miesięcy były już dwa takie tematy. Są adaptery, ale trzeba chyba zamawiać od chińczyków albo z zagranicy.
SoloTM Napisano 1 Maja 2018 Napisano 1 Maja 2018 https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20180501091227&SearchText=pedal+extender
Green_Pavel Napisano 1 Maja 2018 Autor Napisano 1 Maja 2018 Są, ale gdzieś wyczytałem, że potrafią pękać.... Czy to prawda? Bo jeśli tak to dramat!
Gość Napisano 2 Maja 2018 Napisano 2 Maja 2018 Ja bym osobiście tego nie założył. Też mam bloki odsunięte tak że but jest oddalony od korby, przy sztywnej podeszwie nie ma to znaczenia raczej.
Green_Pavel Napisano 2 Maja 2018 Autor Napisano 2 Maja 2018 A ile też tam to odsuniesz trgo buta jak w spd to może ze 2 mm da się więc co to jest? Za mało. A ja nie planuje sztywnej podeszwy tylko wpinane buty trekkingowe. Nie po to zmieniam spd SL na spd żeby mnie znowu stopa bolała od sztywnego buta. No i jeżeli nie da się zmienić osi pedału na dłuższą to jazda na rowerze bardziej wyczynowo traci sens. Bo w końcu nie każdy ma taki sam naturalny rozstaw stóp (co jeszcze można zniwelować q-factorem korby), jak i tym bardziej nie każdy ma taką samą szerokość laczka (czego bez odpowiedniej ośki nie da się zniwelować).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.