Skocz do zawartości

[3500-4500 zł] Nowy, wytrzymały rower na asfalt i las

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wzrost: 177 cm

Waga: 75 kg

Trasa: 50% nierówny asfalt, 30% ścieżki leśne, 20% drobny piach

Szukam lekkiej (<14 kg) konstrukcji do sprawnej jazdy po ww. terenach, wstępnie rozważam rowery typu cross albo mtb xc - sam nie wiem co będzie lepsze, liczę na jakieś sugestie z Waszej strony :) Osprzęt na pewno gra dużą rolę, minimum jakie rozpatruję to Deore (swoją drogą jest jakaś praktyczna różnica w osprzęcie między Deore mtb a trekking?)

Rower powinien być jednak wytrzymały, gdyż od czasu do czasu będą pokonywane jakieś małe hopy, powinien też wytrzymać np. zjazd ze schodów tak, by np. koło nie zaczęło robić ósemki :P

Na razie spodobały mi się Cube Cross Pro i Cube Acid - nie wiem który bardziej się sprawdzi. Wydaje mi się, że Acid ma za szerokie laczki, przez co będzie mi się gorzej jeździło po asfalcie niż Crossem Pro, w końcu asfalt będzie stanowił mniej więcej połowę mojej trasy...

Jestem otwarty na propozycje rowerów :) 

Napisano

Dlatego cieszę się, że tu napisałem, bo takich rzeczy lajk nie wyłapie ;)

Pozostaje jeszcze kwestia czy uda mi się gdzieś do niego przymierzyć przed zakupem...

Napisano

W Koblenz do każdego koloru się nawet przymierzysz ;) W PL pisz do przedstawicielstwa gdzie i kiedy będziesz mógł ew. pomacać taki rower. Zawsze możesz też skorzystać z tego narzędzia: https://www.canyon.com/pl/tools/pps/?bike_id=4196

Swoją drogą cena tego modelu jest ewenementem bo canyony na PL zwykle są droższe kilka stówek niż wynikałoby to z kursu EUR/PLN a tutaj jest odwrotnie.

Napisano
Godzinę temu, Dokumosa napisał:

W Koblenz do każdego koloru się nawet przymierzysz ;) W PL pisz do przedstawicielstwa gdzie i kiedy będziesz mógł ew. pomacać taki rower. Zawsze możesz też skorzystać z tego narzędzia: https://www.canyon.com/pl/tools/pps/?bike_id=4196

Swoją drogą cena tego modelu jest ewenementem bo canyony na PL zwykle są droższe kilka stówek niż wynikałoby to z kursu EUR/PLN a tutaj jest odwrotnie.

Do Berlina jeszcze bym się wybrał, z kolei do Koblenz mam trochę za daleko :P

Co do narzędzia, to mega na granicy mi wylicza rozmiar, tj. sugeruje mi S-kę, ale z ciekawości wpisałem 1 cm więcej to rzuciło już M-kę... Widziałem, że jest 30 dni na zwrot, ale nie mam doświadczenia z tą marką i nie wiem czy ryzykować branie rozmiaru trochę w ciemno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...