bohomaz94 Napisano 10 Kwietnia 2018 Napisano 10 Kwietnia 2018 Cześć, Mam małą zagwózdkę, nie wiem jak rozpiąć łańcuch Shimano CN-HG53, nie mogę znaleźć nigdzie spinki ani też skówki. Jedynie miejsce które wygląda "inaczej" jest tutaj: Wiecie jak rozpiąć ten łańcuch? Może ja jestem ślepy
Pablo59 Napisano 10 Kwietnia 2018 Napisano 10 Kwietnia 2018 skuwacz jest potrzebny - spinki tam nie ma - lub podjechanie pod serwis na pół minuty.... no może teraz na dłużej , bo mają co robić
seraph Napisano 10 Kwietnia 2018 Napisano 10 Kwietnia 2018 Masz oko, że nie wiedząc znalazłeś oryginalny pin, którym łączy się nowy łańcuch. Jak już będziesz w serwisie to mogą Ci od razu spinkę założyć dla wygody. Najlepiej SRAM albo KMC, bo Shimano są bez głowy zrobione. Ma być taka, która dzieli się na 2 identyczne części.
WaGiant Napisano 10 Kwietnia 2018 Napisano 10 Kwietnia 2018 https://www.centrumrowerowe.pl/skuwacz-do-lancucha-bike-hand-yc-329-pd10964/?v_Id=55030 najprostszy skuwacz/rozkuwacz . Żeby trzymać się zasad powinieneś kupić też nowy pin i nim spiąć na nowo łańcuch . Możesz też założyć spinkę ale teoretycznie do jej rozpięcia też potrzebny jest odpowiedni przyrząd .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.