Skocz do zawartości

[Przerzutka tylnia] Shimano RX100 - problem z regulacją - coś przeskakuje

kajor420

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich

Otóż, dziś udało mi się kupić moją wymarzoną pierwszą kolarzówkę specialized i wszystko działa bez zarzutu oprócz tylniej przerzutki, co drugi obrót 360stopni pedałami podczas jazdy w klamkomanetce coś przeskakuje,  co jest dość odczuwalne przy jeździe bo poprostu nie ma tej płynności w jeździe,  szukałem poradników z regulacją przerzutki ale większość dotyczy spadania łańcucha lub nieprzerzucania biegów, dodam, że to przeskakiwanie jest na każdym biegu. zawsze co drugi obrót, może tutaj dowiem się czegoś dzięki czemu będe w stanie to jakoś wyregulować. z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich. 

29884642_1893634174040331_124551699_o.jpg

29942242_1893634200706995_306085222_o.jpg

Napisano

Nie wiem co może mieć wspólnego "przeskakiwanie w manetce" co dwa obroty korby. Jak długo bawię się roboty nigdy w życiu czegoś takiego nie spotkałem. :D

Napisano

...ten rower nie ma klamkomanetek.

proponuję pokazać napęd komuś obytemu, luz osi suportu, na korbie, śrubach blatu, ośce pedałów, ogniwo łańcucha, zagięcie haka przerzutki, problem z kasetą lub bębenkiem.... itp

Napisano

Przecież autor napisał "przeskakiwanie w manetce".

Zastałe ogniwo przelatujące przez kółeczka przerzutki i kasetę to nie manetka. Ale o tej usterce pomyślałem pierwsze.

Napisano

Rzeczywiście wózek przedniej przerz. może haczyć o zębatkę lub ramie korby ale to chyba nie to. Zdalnie nie wydumamy nawet w prymaprylowym klimacie. dokładna lustracja łańcucha to dobry punkt zaczepienia....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...