kajor420 Napisano 31 Marca 2018 Napisano 31 Marca 2018 Witam wszystkich Otóż, dziś udało mi się kupić moją wymarzoną pierwszą kolarzówkę specialized i wszystko działa bez zarzutu oprócz tylniej przerzutki, co drugi obrót 360stopni pedałami podczas jazdy w klamkomanetce coś przeskakuje, co jest dość odczuwalne przy jeździe bo poprostu nie ma tej płynności w jeździe, szukałem poradników z regulacją przerzutki ale większość dotyczy spadania łańcucha lub nieprzerzucania biegów, dodam, że to przeskakiwanie jest na każdym biegu. zawsze co drugi obrót, może tutaj dowiem się czegoś dzięki czemu będe w stanie to jakoś wyregulować. z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich.
kajor420 Napisano 31 Marca 2018 Autor Napisano 31 Marca 2018 tak, słychać, że tam coś przeskakuje , co jest powodem przerwania płynności jazdy
Imar Napisano 31 Marca 2018 Napisano 31 Marca 2018 Nie wiem co może mieć wspólnego "przeskakiwanie w manetce" co dwa obroty korby. Jak długo bawię się roboty nigdy w życiu czegoś takiego nie spotkałem.
itr Napisano 31 Marca 2018 Napisano 31 Marca 2018 ...ten rower nie ma klamkomanetek. proponuję pokazać napęd komuś obytemu, luz osi suportu, na korbie, śrubach blatu, ośce pedałów, ogniwo łańcucha, zagięcie haka przerzutki, problem z kasetą lub bębenkiem.... itp
Imar Napisano 31 Marca 2018 Napisano 31 Marca 2018 Przecież autor napisał "przeskakiwanie w manetce". Zastałe ogniwo przelatujące przez kółeczka przerzutki i kasetę to nie manetka. Ale o tej usterce pomyślałem pierwsze.
SoloTM Napisano 31 Marca 2018 Napisano 31 Marca 2018 Ja pomyślałem butem o wózek przedniej przerzutki
itr Napisano 31 Marca 2018 Napisano 31 Marca 2018 Rzeczywiście wózek przedniej przerz. może haczyć o zębatkę lub ramie korby ale to chyba nie to. Zdalnie nie wydumamy nawet w prymaprylowym klimacie. dokładna lustracja łańcucha to dobry punkt zaczepienia....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.