Skocz do zawartości

[Koło] Euroline 622-19C - dętka

phil13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jaka dętka będzie najlepsza do tego koła?  Euroline 622-19C stożkowa

Założona opona 25-622  (28x1 - 700 x 25C) HS348

Do tej pory kupowałem 2 krotnie dętki na screenie poniżej i coś zbyt często je zmieniałem. Zła jakość czy zły rozmiar?

https://i.imgur.com/7hNOW0q.png

Prosiłbym o zakres dętek jakie bezpiecznie mogę założyć?

PS.

Czy są w ogóle dętki do tych kół bez wentyla presty? Odnoszę wrażenie że są słabe, albo ja jestem za ciężki :) ponad 100kg

Napisano

Czyli dobrze wiedzieć, że to nie wentyle się chrzanią.

ładuje ile wlezie, najczęściej na stacjach, dokupiłem nakładkę i na kompresorach powinno wchodzić max 6psi.

Zdało by się chyba więcej, biorąc pod uwagę moja wagę?

(max jest chyba 8 na te dęntki). Musiałbym kupic chyba porządną pompkę, żeby więcej dobić.

PS.

Ale czy ta opona i taka dętka jak dałem na screenie są poprawne?

Bo jak tak, to wnioskuję, że kupuje dziadowskie dętki, albo jeżdżę na za niskim ciśnieniu..

Napisano

Wedlug mnie presta najlepiej ,,czymie,,. Rozmiar - tak jak jest napisane na pudelku - dobry. Jak juz pompujesz to na 6 barow, a nie 6 psi. Pytanie dlaczego zmieniasz te detki? Nie trzymaja cisnienia czy sie przebijaja?

Napisano

6bar = 87psi. Mało jak pod 100kg+.

Pytanie też, czy takie kompresory na cpn są w stanie wdmuchać więcej? 

Na moje powinieneś dodmuchać ok. 10psi więcej, takie 95/105 psi powinno być dość optymalne pod taką wagę. Przy obecnym ciśnieniu możesz łapać zwyczajne snejki. 

Do takiego balona nie wiem czy nie przydało by się już założyć dętki o zakresie 25/28mm. W końcu uzyskany balon nie ma 25mm, a ok. 2/3mm więcej.  Detka ze zdjęcia ma zakres 20/25.

Nie wyrzucaj dętek, klej je, to dosłownie 5 minut pracy, a nie ma wpływu na jakość jazdy. 

Sprawdź też dokładnie obręcz czy nie ma zadziorów, czy opaska dobrze trzyma i przylega, czy w oponie nie siedzi ciało obce np. mikro druciki z opon samochodowych. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...