tebich Napisano 11 Marca 2018 Napisano 11 Marca 2018 Witam. Zakupilem uzywany rower ns bike holly. Robilem mu maly przeglad i nurtuje mnie jedna sprawa. Z prawej strony suportu wystaje lozysko czy tak powinno byc ?
Gość Napisano 11 Marca 2018 Napisano 11 Marca 2018 Nie. Podejrzewam że ktoś nie miał odpowiedniego łożyska i wpakował coś takiego.
tebich Napisano 11 Marca 2018 Autor Napisano 11 Marca 2018 Gdy rozebralem korbe to patrzylem i niema tam miejsca zebym mogl je wbic. Czy pomiedzy lozyskami jest jakis wymienny element i moze on byc za dlugi czy to lozysko jest na duze ?
Gość Napisano 11 Marca 2018 Napisano 11 Marca 2018 Według mnie łożysko jest za duże. Strzelam że łożysko zdechło i ktoś wsadził takie które pasuje średnicą. Jak to tak zostawisz to zdechnie bardzo szybko. Swoją drogą, ta korba/ zębatka nie jest jakaś krzywa? Na zdjęciu wygląda na przekoszoną.
tebich Napisano 11 Marca 2018 Autor Napisano 11 Marca 2018 Dzieki za uwage sprawdze jutro ten stan zebatki. A co do lozysk to dziwne bo po obu stronach sa identyczne i wydaje mi sie ze sa to dartmoor. Mozliwe jest ze ta rurka pomiedzy lozyskami jest za dluga ? Teraz patrze na nowe lozyska i widze ze w zestawie do lozysk sa dwie tulejki 68 mm i 73 mm. Moze ktos zalozyl ta dluzsza i dlatego wystaje to lozysko ?
cervandes Napisano 12 Marca 2018 Napisano 12 Marca 2018 Tu tak jakby podkładek nie widać, zmierz szerokość mufy suwmiarką.
tebich Napisano 12 Marca 2018 Autor Napisano 12 Marca 2018 Ale zeby zmierzyc mufe musial bym suport odkrecic ? A klucza takiego nieposiadam :/
rzezniol Napisano 12 Marca 2018 Napisano 12 Marca 2018 Nie musisz odkręcać suportu ... Szerokość mufy mierzysz miedzy miskami suportu. Wystarczy obrócić rower do góry nogami i przyłożyć linijkę. Pozdrawiam
rzezniol Napisano 12 Marca 2018 Napisano 12 Marca 2018 Nie od końca do końca miski tylko miedzy miskami. Czyli rurkę ramy roweru, w której siedzi suport. Pozdrawiam
tebich Napisano 12 Marca 2018 Autor Napisano 12 Marca 2018 Temat do zamkniecia rozwiazaniem bylo wsadzenie miedzy tulejke a lozysko kilku milimeteowej podkladki ktora powodowala wystawanie lozyska. Wyciagnolem ja i zostala tylko tulejka z lozyskami i jest wszystko git
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.