Skocz do zawartości

[suport] Wystajace łożysko ?

tebich

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Zakupilem uzywany rower ns bike holly. Robilem mu maly przeglad i nurtuje mnie jedna sprawa. Z prawej strony suportu wystaje lozysko czy tak powinno byc ?

DSC_0633.JPG

Napisano

Nie.

Podejrzewam że ktoś nie miał odpowiedniego łożyska i wpakował coś takiego.

Napisano

Gdy rozebralem korbe to patrzylem i niema tam miejsca zebym mogl je wbic. Czy pomiedzy lozyskami jest jakis wymienny element i moze on byc za dlugi czy to lozysko jest na duze ?

Napisano

Według mnie łożysko jest za duże. Strzelam że łożysko zdechło i ktoś wsadził takie które pasuje średnicą. Jak to tak zostawisz to zdechnie bardzo szybko.

Swoją drogą, ta korba/ zębatka nie jest jakaś krzywa? Na zdjęciu wygląda na przekoszoną.

Napisano

Dzieki za uwage sprawdze jutro ten stan zebatki. A co do lozysk to dziwne bo po obu stronach sa identyczne i wydaje mi sie ze sa to dartmoor. Mozliwe jest ze ta rurka pomiedzy lozyskami jest za dluga ?

Teraz patrze na nowe lozyska i widze ze w zestawie do lozysk sa dwie tulejki 68 mm i 73 mm. Moze ktos zalozyl ta dluzsza i dlatego wystaje to lozysko ?

Napisano

Temat do zamkniecia :) rozwiazaniem bylo wsadzenie miedzy tulejke a lozysko kilku milimeteowej podkladki ktora powodowala wystawanie lozyska. Wyciagnolem ja i zostala tylko tulejka z lozyskami i jest wszystko git

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...