Skocz do zawartości

[Kaseta] 8 rządowa do przerzutki 9

hyx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Da się, musisz mieć manetkę 8s. 

Odsyłam tutaj: 

Małe sprostowanie: u mnie taki zestaw działa. Mam pożenione RD-M4000 i manetkę SL-M370. Niekoniecznie to znaczy że musi to działać u ciebie. Moim zdaniem to jest ta sama sytuacja co w przerzutkach 10s i manetkach 11s lub odwrotnie. 

Napisano

Aktualnie tak smigam w zimowce, manetki jakies 8s alivio, przerzutka 9s deore m511  kaseta 8s, chodzi bardzo elegancko, nie ma roznicy do np 3x9 SLX jakie mam w crossie.

Napisano

Kaseta hg31 8rz przerzutka tylna 9rz xt m760 albo 761 nie pamiętam długi wózek odwrócona sprężyna i teraz pytanie czy da się dodać jakaś manetki np deore 9 rz i zablokować to 1 przełożenie by łańcuch nie wchodził między kasetę a szprychy 

Napisano

^ głównie dlatego, że odstępy między zębatkami w 9 są mniejsze niż w 8 a manetka ciągnie mniej linki, której jakieś dziwne poprowadzenie nic nie da oprócz większego tarcia na pancerz. Problem jest taki, że do 3x8 ciężko już jest znaleźć coś klasy xt czy lx, a jak już jest to koło 100zł trzeba dać albo iść w klamkomanetki które na alledrogo kosztują koło 120zł. Niemniej, szukaj po olx-ach, może coś znajdziesz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...