KsD Napisano 3 Stycznia 2018 Napisano 3 Stycznia 2018 Mam pytanie czy pedały Shimano M520 i buty https://www.decathlon.pl/buty-na-rower-szosowy-300-spd-id_8199403.html nadają się do rekreacyjnej jazdy rowerem szosowym, do pracy a czasami na dłuższy wypad max 100km. Bo czytałem gdzieś na forum, że powinny być inne.
Mod Team durnykot Napisano 3 Stycznia 2018 Mod Team Napisano 3 Stycznia 2018 Powinno być inne co? Buty?Pedały? Wskazane buty i pedały są kompatybilne i nadają się do rekreacyjnej jazdy.Choć patrząc na ilośc siateczki w tych butach można przypuszczać,że będzie w nich chłodno.
Gość Napisano 3 Stycznia 2018 Napisano 3 Stycznia 2018 Mam te buty, nie jest chłodno, przynajmniej gdy temperatura jest powyżej 10 stopni.
seraph Napisano 3 Stycznia 2018 Napisano 3 Stycznia 2018 A jak się w nich chodzi? Może kolega będzie musiał przejść w nich parę metrów i tutaj but z mocniej rozbudowanym bieżnikiem (zasłaniającym bloki) może sprawdzić się lepiej. Ja mam buty MTB, z parkingu do szatni kilkaset metrów hali i schody, więc jakbym miał się podpierać blokiem to chyba bym się zabił obok pierwszej obrabiarki
yarad Napisano 4 Stycznia 2018 Napisano 4 Stycznia 2018 Nie wiem, czy zakup ma być online, czy w sklepie... Uwiera mnie w pamięci, że te wskazane najtańsze buty z D. za 149 zł są dosyć ciężkie (choć dane w opisie temu przeczą)... W każdym razie obok na półkach jest model Shimano, w zupełnie dobrej cenie. I jeśli dodatkowe 80 zł nie jest zaporą, warto raczej rozważyć ten dodatek. https://www.decathlon.pl/buty-na-rower-mtb-mt34-id_8299758.html Ja mam właśnie te buty plus M520 i okazyjnie, rekreacyjnie jeżdżę też na szosie. Jedyne ryzyko, że co bardziej wyczulony kolarz stylista się nie odkłoni... PS. Przy zakupie "w ciemno" wskazanych butów Shimano najbezpieczniej wybrać rozmiar +2 ...
Gość Napisano 4 Stycznia 2018 Napisano 4 Stycznia 2018 Ja chodze w nich bez problemu, jest nieco sztywno ale mi to pasuje. Kupilem jako pierwsze buty, nie zaluje. Jedyna wada to ze trzeba sobie samemu wyciac kawalek podeszwy pod bloki...
KsD Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Napisano 5 Stycznia 2018 Ostatnio myślałem również o rowerze MTB na gorsze dni. I tutaj pytanie pedaly M520 będą dobre ale co do butów?
bbc Napisano 5 Stycznia 2018 Napisano 5 Stycznia 2018 4 godziny temu, KsD napisał: ale co do butów? A czego oczekujesz? Zimowego obuwia spd czy zwykłych, niedrogich butów spd? Jak zwykłych to polecam m089 od shimano. Na zimowych się niestety nie znam, bo moje normalne dają radę a jak jest już prawdziwa zima to odpuszczam jazdę w spd i używam platform.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.