Cagoo Napisano 21 Grudnia 2017 Napisano 21 Grudnia 2017 Witam. Tak tak, wiem, zaraz zaczniecie mi mówić że nie ma takiego roweru itd. Konkretnie chodzi mi o jakiś rower do 2000. Często będzie używany po zwykłej drodze asfaltowej ale też chciałbym na nim poskakać z jakiś małych murków czy pozjeżdżać ze schodow, oczywiście amatorsko bo zdaje sobie sprawę, że w takiej kwocie nie kupię nic co by się nadawało do profesjonalnej jazdy Myślałem o jakimś krossie hexagon. Macie może jakieś inne propozycje? Może jakiś kompletnie inny rodzaj roweru polecicie Z góry dziękuję i czekam na waszą pomoc. A i nadpomnę jeszcze, że zakupu dokonam gdzieś w lutym także mam czas
Piter233 Napisano 21 Grudnia 2017 Napisano 21 Grudnia 2017 Jak możesz kup sobie dwa rowery. Jednego crossa do normalnej jazdy po asfalcie, drugiego dirta do skakania itp. Używanego dirta można dostać do 1000 - to jest specyficzny rower i często ludzie się pozbywają w całkiem dobrym stanie bo to jednak nie to. Za resztę kupisz crossa.
kipcior Napisano 21 Grudnia 2017 Napisano 21 Grudnia 2017 Może jakiś BMX? Na pewno każde skakanie hexagonem warto gdzieś z boku sfilmować
Cagoo Napisano 21 Grudnia 2017 Autor Napisano 21 Grudnia 2017 Nie, BMX odpada, chcę coś z większą ramą, tak jak wspomniałem wcześniej często jeżdżę po zwykłej drodze asfaltowej, ale chciałbym czasami się "pobawić" tzn. poskakać gdzieś z murków czy coś Co miałeś na myśli z tym filmowaniem?
kipcior Napisano 21 Grudnia 2017 Napisano 21 Grudnia 2017 Filmować, bo jak się rower rozwali to będzie co na youtube pokazać Miałem hexagona, dawał kupę radości, sporadycznie po schodach oczywiście można na nim zjechać ale to sprzęt budżetowy, a co za tym idzie delikatny. Jeździłem nim po górach choć bez żadnych szaleństw ale parę razy koło trzeba było naprostować. Rama też nie wiadomo ile wytrzyma i jak będziesz tym regularnie skakał to się w końcu rozleci. To nie jest sprzęt do tego. A generalnie w tym budżecie mtb Krossa jest raczej słabym wyborem. Można popatrzeć na Decathlon, 540 miał lepszy osprzęt w tej kwocie, choć nie wiem jak oni w zimie z rowerami stoją. Ale jakość będzie podobna i przeznaczenie takie samo.
Cagoo Napisano 22 Grudnia 2017 Autor Napisano 22 Grudnia 2017 Dużo czytałem na temat tego roweru, w tej cenie podobno ma najlepszy osprzęt, ale czytałem też również opinie że często trzeba go serwisować. Jedna opinia że jest bardzo dobry a druga że po miesiącu ktoś oddawał na gwarancję, dlatego jest ten temat bo nie jestem pewien co wybrac. Link do tego z Decathlonu; https://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-540-275-id_8379537.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.