Skocz do zawartości

[rower MTB] Rower MTB

Cagoo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Tak tak, wiem, zaraz zaczniecie mi mówić że nie ma takiego roweru itd. Konkretnie chodzi mi o jakiś rower do 2000. Często będzie używany po zwykłej drodze asfaltowej ale też chciałbym na nim poskakać z jakiś małych murków czy pozjeżdżać ze schodow, oczywiście amatorsko bo zdaje sobie sprawę, że w takiej kwocie nie kupię nic co by się nadawało do profesjonalnej jazdy ;) Myślałem o jakimś krossie hexagon. Macie może jakieś inne propozycje? Może jakiś kompletnie inny rodzaj roweru polecicie ;)

Z góry dziękuję i czekam na waszą pomoc. A i nadpomnę jeszcze, że zakupu dokonam gdzieś w lutym także mam czas ;)

Napisano

Jak możesz kup sobie dwa rowery. Jednego crossa do normalnej jazdy po asfalcie, drugiego dirta do skakania itp. Używanego dirta można dostać do 1000 - to jest specyficzny rower i często ludzie się pozbywają w całkiem dobrym stanie bo to jednak nie to. Za resztę kupisz crossa.

Napisano

Nie, BMX odpada, chcę coś z większą ramą, tak jak wspomniałem wcześniej często jeżdżę po zwykłej drodze asfaltowej, ale chciałbym czasami się "pobawić" tzn. poskakać gdzieś z murków czy coś ;) Co miałeś na myśli z tym filmowaniem? 

Napisano

Filmować, bo jak się rower rozwali to będzie co na youtube pokazać ;)
Miałem hexagona, dawał kupę radości, sporadycznie po schodach oczywiście można na nim zjechać ale to sprzęt budżetowy, a co za tym idzie delikatny. Jeździłem nim po górach choć bez żadnych szaleństw ale parę razy koło trzeba było naprostować. Rama też nie wiadomo ile wytrzyma i jak będziesz tym regularnie skakał to się w końcu rozleci. To nie jest sprzęt do tego.
A generalnie w tym budżecie mtb Krossa jest raczej słabym wyborem. Można popatrzeć na Decathlon, 540 miał lepszy osprzęt w tej kwocie, choć nie wiem jak oni w zimie z rowerami stoją. Ale jakość będzie podobna i przeznaczenie takie samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...