Skocz do zawartości

[koło tylne] Składanie nowego koła dla rowerzysty 110kg

hanjin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chcę złożyć nowe koło tylne 27,5" tak do 400zł max. i potrzebuję porady czy na moją wagę będzie ok. Piasta Novatec D042SB 32H, obręcz DT Swiss 533D do tego szprychy Championy 2mm. Ważę 105kg i jeżdżę 80% las reszta szosa (na dojazdach do lasu) styl bardziej treningowy niż spacerowy. Nie skaczę na rowerze itp.

Proszę o pomoc czy takie koło będzie odpowiednie dla mnie. A może jakieś inne? Zależy mi też trochę aby obręcz była czarna z czerwonymi wstawkami aby pasowała kolorystycznie do roweru.

Napisano

Tez tyle waze, calosciowe mam ciut gorsze komponenty i 3 rok zyja. Dzis na lodzie sporo gleb i nawet kolka nie jekly..

Napisano

Ewentualnie możesz pomyśleć o piaście novatec D362 sb, powinieneś się zmieścić w budżecie. 

D362 ma bardzo gruba stalową oś. D042 ma os stalową, ale trochę cienka i czasem uda się ją skrzywic

Napisano

Sorry mój błąd właśnie wyczytałem to przed chwilą:) Piasta fajna ale cena trochę jak dla mnie za duża o około 100zł więcej. Jeszcze się zastanowię może mikołaj dołoży trochę grosza:) A powiedz za ile u Ciebie złożyłbym takie koło z piastą podaną przez ciebie i obręczą 533D?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...