Skocz do zawartości

[Piasta Deore XT FH M750] a stalowa kaseta

ojciec35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

[Piasta  Deore XT FH M750] a stalowa kaseta

Witam wszystkich

Planuje zakup kół używanych.

Mam pytanie odnośnie piasty SHIMANO Deore XT FH M750 na 32 szprychy  która posiada aluminiowy bębenek oraz stalowej kasety Kaseta Shimano CS-HG400

1) Czy na bębenku pojawią  się nacięcia od uzywania stalowej kasety?

2) czy taka piasata XT 750 jest trwała –czy ewentualnie szukać piasty xtr 950 ( zależy mi  na trwałej piaście pod v brake-chyba że jakaś maszynówka na długie lata uzytkowania)- nie wiem czy można spotkac tego typu piasty pod 36 szprych – w obręczy pod 32 szprychy kilka razy szprycha mi pękła

Jestem osobą ważąca powyżej 110 kg

Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich !

Napisano

FH-M750 ma stalowy bębenek tak więc nie ma obawy o nacinanie , występowała również w wersji pod 36 szprych. To dość dobra i trwała piasta (z tych lepszych czasów Shimano) .

Napisano

Pierwszy zestaw wydaje się być ciekawszy. Te same obręcze. Warto przed zakupem zobaczyć czy nie ma wgniotek i pęknięć przy oczkach.  Warto zdjąć oponę i pasek....tam też lubią pojawiać się pęknięcia, szczególnie jak ktoś walił do pon 4 atm ;-)

Napisano

tez głosuję za tymi na mavicach,  sam mam 26-er, na 517-kach to super obręcze, mimo iż niezbyt szerokie, ale 400 g i szprychy cieniowane, i piasty xt (te same),

MIodzio kółka w sumie około 1,5 kg ważą, to czuć , zrywne jak ferrari...

Napisano

Rozumiem te licytować z pierwszego linku na  obręczach MAVIC X221 DT 

Trochę się boje - nie wiem czy mnie dźwigną-moja waga 112 kg -a kola pod 32 szprychy -kilka razy mi się zdarzyło że szprycha pękła

Jaka słuszna cenę zakupu dać za nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...