szymon013 Napisano 24 Listopada 2017 Napisano 24 Listopada 2017 Witam, od pewnego czasu w rowerze zaczęło mi coś strzelać, strzela co jakiś czas, nie ciągle. Zazwyczaj przy depnięciu na korbę strzela, ale tylko parę razy w ciągu np. 10km . Słychać tak jakby w okolicach tylnego koła. Napęd jest nowy, suport dzisiaj wymieniłem i nadal to samo. Ktoś wie co to może być ?
seraph Napisano 24 Listopada 2017 Napisano 24 Listopada 2017 Tylna piasta nie ma luzu w dowolnym miejscu? Kończące się łożysko potrafi strzelać. Do tego mi np potrafi strzelić łańcuch na kasecie co kilkadziesiąt km, ale ten napęd już ma kilka tys km, więc olewam.
szymon013 Napisano 24 Listopada 2017 Autor Napisano 24 Listopada 2017 Sztyca siodło ok wszystko. Łożyska były wymieniane na nowe z 30-40km temu
seraph Napisano 24 Listopada 2017 Napisano 24 Listopada 2017 Mogły być nawet wymienione wczoraj, ale sprawdzić warto, bo jak było coś nie tak z montażem, albo nowe są z plasteliny to wszystko jest możliwe. A pedały sprawdzałeś? Łożyska i czy są dobrze wkręcone w korbę.
qb3 Napisano 24 Listopada 2017 Napisano 24 Listopada 2017 10 dni temu powstał fajny wpis na moim ulubionym blogu - może Ci pomoże znaleźć to MIEJSCE: https://www.1enduro.pl/rower-piszczy-trzeszczy-klika-skrzypi-cyka/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.