Skocz do zawartości

[okulary] Oakley Jawbraker Polarized / Jawbraker Prizm

tomi85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tyle kasy za kawałek plastiku

Co kto lubi,osobiście bym nie kupił,z jednego prostego powodu,w moim przypadku,żywot okularów sportowych,jest krótki.

Przy okularach nie sportowych,to nie są jakieś wielkie pieniądze. 

Napisano

Mam szkła Oakley z polaryzacją i wg mnie lepiej się sprawują niż prizm mtb. Miałem oba jednocześnie i porównywałem podczas tych samych wyjazdów. No i ważny jest kolor szkieł, bo różnie się sprawują...

• 4 miesiące temu...
Napisano
W dniu 13.11.2017 o 08:18, 1415chris napisał:

Pamietaj, ze sa dwie wersje Prizm: Trial i Road.

Typów soczewek Prizm jest znaaacznie więcej.

Co do praktyki nie widzę żadnej różnicy między takim, czy innym Prizmem, a Irididium, który do niedawna był standardem Oakleya.

Są oczywiście jaśniejsze, ciemniejsze ale to żadna nowość. W przeciwieństwie do Iridium patrząc przez Prizm masz lekki, różowy zafarb. Dotyczy każdego Prizma.

W dniu 16.11.2017 o 05:49, zaq49 napisał:

Mam szkła Oakley z polaryzacją i wg mnie lepiej się sprawują niż prizm mtb.

Nie ma czegoś takiego jak Prizm mtb ;)

Co najwyżej popularne w kolarstwie Road, czy Trail.

Napisano
W dniu 12.11.2017 o 22:02, Quell napisał:

W absolutnym skrócie,mniej męczą się oczy.

A tak więcej,lepsze kontrasty,brak odbić,odblasków,odcina promieniowanie uv.

Wszystkie okulary,rowerowe,do auta,i trekingu zamieniłem na polary.

Bzdura.

Polaryzacja nie ma wpływu na kontrast, promieniowanie, czy męczenie oczu. To po prostu dodatkowa warstwa / powłoka na szybie. Jej jedyna funkcja to odcinanie refleksów światła.

Zupełnie nie przydatne w kolarstwie. Do sportów wodnych, samochodu jak najbardziej.

Napisano
4 godziny temu, 1415chris napisał:

Faktycznie, teraz jest juz wiecej szkiel Prizm. To jeszcze napisz gdzie mozna dostac Jawbrakeer z innymi szklami niz Road/Trial.

Od producenta albo dealera w Polsce.

Nie wiem jak było w listopadzie ale teraz dostaniesz ten model z Prizmem Road, Trail, Snow, Sapphire, Ruby, Black, Daily, Low light. Może jakiś jeszcze.

Kilka opcji więc jest.

Tak z ciekawości, po co kupowałeś dwie pary tych okularów skoro mają switchlock i lekko wymienne szyby?

Kolory oprawek? :)

Napisano

road są ciemniejsze, (transmitancja 20%) podbijają zielony i niebieski

trail są bardzo jasne (transmitancja 36%), podbijają brąz i czerwień

tu masz ściągę :)5acf5d4ad0d71_OPrizmInfochart.thumb.png.6e66d5d0961e44091284ff5b2655ef8b.png

• 1 miesiąc temu...
Napisano

w końcu kupiłem OAKLEY JAWbrakeER PRIZM™ ROAD RETINA BURN COLLECTION i muszę przyznać, że są mega.

Bardzo dobrze przylegają do twarzy, praktycznie ich nie czuć.

Po pierwszych kilku tripach jestem z nich bardzo zadowolony.

• 4 tygodnie później...
Napisano
W dniu 13.11.2017 o 15:31, ovDarkness napisał:

Na słoneczne dni Black Iridium Polarized, na pochmurne Prizm Road do MTB Prizm Trail.

Po co polar w rowerze?

Prizm Road jest na każde warunki, w tym pełne słońce. Trail trochę jaśniejszy, bardziej w las gdzie jest sporo cienia.

Na pochmurne dni Prizm Low Light albo po prostu Clear.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...