luker.kr Napisano 24 Października 2017 Napisano 24 Października 2017 Mam rower elektryczny z napędem bosch i nexusem 7. Kupiłem łańcuch Shimano 1 rzędowy 1/8, jednak lipa jest za szeroki - przy napędzie silnika obciera o obudowę, stary jest węższy czyli 3/32. Teraz pytanie szukać łańcucha 1 rzędowego 3/32 czy mogę wykorzystać łańcuch Shimano hg40
rzezniol Napisano 24 Października 2017 Napisano 24 Października 2017 Łańcuch 3/32 to łańcuch do napędów z zasady do 8 przełożeń. Wiec z zasady nie będzie nazwany że jest do napędów 1 rzędowych. Skoro taki był zamontowany to taki kup i nie sugeruj się tym że masz tylko 1 rząd. Jedyne co zasugeruje to zamiast HG40 kup KMC z serii x8. Pozdrawiam
luker.kr Napisano 24 Października 2017 Autor Napisano 24 Października 2017 Ok rozumiem ale znalazłem coś takiego: https://www.rowerystylowe.pl/p-3906/lancuch-kmc-z1hx-narrow-124-ogniwa-do-e-bike i z opisu wynika ze jest to do 1 rzędowych w tym e-bike. Pod ręka mam Shimano gh40 i hg53 otaz taya tb-50 i octo
cervandes Napisano 24 Października 2017 Napisano 24 Października 2017 Nazywanie HG40 łańcuchem to spore nadużycie. To jest atrapa, namiastka łańcucha i jest wybitnie nielubianym produktem. Ja raz miałem, wydłużył mi się ponad 1% na 700km. A Ty chcesz to do ebika wsadzać.
luker.kr Napisano 24 Października 2017 Autor Napisano 24 Października 2017 Generalnie to nie szukam opinii o łańcuchu hg40, bardziej mi chodzi o podpowiedź co z tych które wymieniłem będzie najlepsze bo mam je pod ręką - no chyba ze wszystkie to złom to muszę kupić coś lepszego.
rzezniol Napisano 24 Października 2017 Napisano 24 Października 2017 Tego KMC nie znam bo z zasady większość z nas używa łańcuchów w napędach z zewnętrznymi przerzutkami. Z opisu wygląda to dobrze. Biorąc pod uwagę fakt że z obiegowych opinii KMC robi lepsze łańcuchy niż te markowane przez Shimano, to z wyżej wymienionych wydaje się być najlepszą opcją. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.