Gość Napisano 18 Października 2017 Napisano 18 Października 2017 Ja mam z Castoramy 5-25 Nm i jestem zadowolony. Z takim zakresem co podales to do roweru mija sie troche z celem. Przy HT2 korby tak mocno sie nie skreca, a tak naprawde to jest juz obowiazujacy standard.
Natsuu9 Napisano 18 Października 2017 Autor Napisano 18 Października 2017 Dobra, mocno dokręciłem śruby korby pomagając sobie nogą Trzaski ustały lecz ciekawe jak na długo. Dzięki za pomoc.
Gość Napisano 18 Października 2017 Napisano 18 Października 2017 No czyli masz już źródło. Ja bym dodatkowo zabezpieczył śrubę klejem
Natsuu9 Napisano 18 Października 2017 Autor Napisano 18 Października 2017 No czyli masz już źródło. Ja bym dodatkowo zabezpieczył śrubę klejemNo właśnie śruba lewej korby się luzuje po godzinie jazdy może. Jutro pójdę kupić klej do gwintów.
Gość Napisano 18 Października 2017 Napisano 18 Października 2017 Tylko nie kup takiego kleju że połączysz rower z korbą na wieki wieków amen I nie daj się naciągnąć na Locktite ( chyba że masz kasę), tańsze odpowiedniki w zupełności starczą do roweru a kosztują kilkanaście zł.
Witboj Napisano 18 Października 2017 Napisano 18 Października 2017 Przy HT2 korby tak mocno sie nie skreca, a tak naprawde to jest juz obowiazujacy standard. Masz na myśli ramię korby ale sam suport nadal trzeba "dowalić" to samo dotyczy pedałów
Gość Napisano 18 Października 2017 Napisano 18 Października 2017 Czy ja wiem czy tak od razu dowalić? Standardowy klucz Bitul'a pozwala na odpowiednie dokręcenie misek. Natomiast jeżeli chodzi o pedały to od zawsze dokręcam je kluczem a potem lekko zapierając się o przeciwległą korbę dociągam. O ile suport można dokręcić "na oko" o tyle korba HT2 przy za mocnym/ lekkim dokręceniu jest podatna na uszkodzenia.
radomir82 Napisano 18 Października 2017 Napisano 18 Października 2017 Moment dokręcenia misek suportu HT2 to 35-50Nm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.