coderiese Napisano 13 Października 2017 Napisano 13 Października 2017 głupie pytanie . Do tej pory rozkuwałem łańcuchy gdzie popadnie. I srednio mnie to interesowało gdzie. W nowym muszę tez to zrobić ale chciałbym to zrobić kulturalnie. Spinki na nim nie znalalzem ale zauwyzylem jeden bolec w innym kolorze - czarny. Czy to tu powinieniem go rozkuć?
woojj Napisano 13 Października 2017 Napisano 13 Października 2017 Każde rozkucie to mocne osłabienie łańcucha. Jak go rozkujesz - załóż spinkę a unikniesz późniejszych kłopotów.
coderiese Napisano 13 Października 2017 Autor Napisano 13 Października 2017 takie coś? http://allegro.pl/spinka-kmc-cl-573-do-lancuchow-6-7-8-rzedowych-i6553366126.html
Kekacz Napisano 13 Października 2017 Napisano 13 Października 2017 Trzymam się zaleceń shimano: Jeżeli konieczne jest wyregulowanie długości łańcucha (...), należy skrócić łańcuch w innym miejscu niż miejsce, w którym łańcuch został połączony, za pomocą wzmocnionego sworznia łączącego. Łańcuch zostanie uszkodzony, jeżeli zostanie skrócony w miejscu, gdzie został połączony za pomocą wzmocnionego sworznia łączącego. Odnosi się to też do rozkuwania w celu ściągnięcia. Jak poucza życie częste wpychanie obłego kształtu w dziurę powoduje jej powiększenie Dlatego czarny pin zostaw już w spokoju i rozkuwaj w innym miejscu.
coderiese Napisano 13 Października 2017 Autor Napisano 13 Października 2017 i o to mi chodziło. Nie wiedzialem czy ten czarny pin to wskazanie miejsca do rozkucia czy co innego Dziękuję!
radomir82 Napisano 13 Października 2017 Napisano 13 Października 2017 Rozkuj na tym czarnym pinie i w to miejsce wstaw złączke, ty nie masz łańcucha shimano wiec ciebie zalecenia co do użycia pinu nie powinny interesować bo... skąd weźmiesz pin do łańcucha KMC?
Pablo59 Napisano 14 Października 2017 Napisano 14 Października 2017 takie coś? http://allegro.pl/spinka-kmc-cl-573-do-lancuchow-6-7-8-rzedowych-i6553366126.html Tak, na przykład takie coś. Byle nie pomylić z KMC-571, bo nie zapniesz ...
coderiese Napisano 14 Października 2017 Autor Napisano 14 Października 2017 zapinka kupiona, łańcuch rozpiety i złożony ponownie dzięki za rady!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.