kregiel Napisano 1 Października 2017 Napisano 1 Października 2017 Witam, Od dłuższego czasu poszukuję butów trekingowych SPD na rower w rozmiarze 49 lub o długości wkładki min. 31cm. Czy ktoś z was wie może gdzie mógłbym znaleźć takie obuwie? Wczoraj przyszła mi paczka z butami Shimano MT34 w rozmiarze 48 i niestety są za małe, a szkoda bo bardzo mi się podobają. Będę bardzo wdzięczny za pomoc Pozdrawiam
jacool Napisano 1 Października 2017 Napisano 1 Października 2017 Może coś takiego: http://allegro.pl/wytrzymale-buty-spd-spiuk-linze-mtb-rozm-49-i5227523592.html Mam takie od roku (przejechane ok. 6.000). Ten pasek z rzepem sobie oderwałem, bo mi tylko przeszkadzał. W miarę wygodne, chociaż nie mam porównania do innych, bo w tym rozmiarze ciężko coś znaleźć.
phoe Napisano 1 Października 2017 Napisano 1 Października 2017 Shimano mocno zaniża rozmiarówke, ja normalnie noszę 42, czasami 43(np u Salomona), a Buty od Shimano mam aż 44(SH-M088) i są można powiedzieć na styk. Nosząc buty sportowe w rozmiarze 49, potrzebujesz u Shimano 50, chyba że poprawili rozmiarówkę, ale wątpię.
Przemcio Napisano 1 Października 2017 Napisano 1 Października 2017 Nie poprawili. Ja nosze normalne 46 a u shimano 49.
kregiel Napisano 1 Października 2017 Autor Napisano 1 Października 2017 Może coś takiego: http://allegro.pl/wytrzymale-buty-spd-spiuk-linze-mtb-rozm-49-i5227523592.html Mam takie od roku (przejechane ok. 6.000). Ten pasek z rzepem sobie oderwałem, bo mi tylko przeszkadzał. W miarę wygodne, chociaż nie mam porównania do innych, bo w tym rozmiarze ciężko coś znaleźć. Niestety maja długość wkładki taka samą jak Shimano 48.
phoe Napisano 1 Października 2017 Napisano 1 Października 2017 https://www.bike-discount.de/en/cycling-shoes I ustaw sobie filtr na 49 czy 50 rozmiar. I u Shimano jest ciekawe info:"Please note: These shoes are quite small. Based on our experience we recommend to order two sizes larger than usual." ... a w PL sklepach nigdy takiej informacji nie widziałem.
kregiel Napisano 1 Października 2017 Autor Napisano 1 Października 2017 https://www.bike-discount.de/en/cycling-shoes I ustaw sobie filtr na 49 czy 50 rozmiar. I u Shimano jest ciekawe info: "Please note: These shoes are quite small. Based on our experience we recommend to order two sizes larger than usual." ... a w PL sklepach nigdy takiej informacji nie widziałem. Dzisiaj rano sprawdzałem ba tej stronie. Niestety w tych rozmiarach nie ma butów trekkingowych.
Mieteczek Napisano 1 Października 2017 Napisano 1 Października 2017 Shimano mocno zaniża rozmiarówke, ja normalnie noszę 42, czasami 43(np u Salomona), a Buty od Shimano mam aż 44(SH-M088) i są można powiedzieć na styk. Nosząc buty sportowe w rozmiarze 49, potrzebujesz u Shimano 50, chyba że poprawili rozmiarówkę, ale wątpię. Dalej to samo przynajmniej 1-2 rozmiary większe trzeba brać.
caro86wlkp Napisano 1 Października 2017 Napisano 1 Października 2017 miałem ten sam problem (31cm) i skończyło się tym że kupiłem SH-M089. do 500zł nie ma nic trekingowego a powyżej raczej nikt nie robi
phoe Napisano 1 Października 2017 Napisano 1 Października 2017 Co wy macie z tymi butami trekkingowymi SPD? One są gorsze do jeżdżenia rowerem, a w cale nie są jakieś sporo lepsze do chodzenia, SH-M088, czy obecne SH-M089 to świetne buty.
Gość Napisano 2 Października 2017 Napisano 2 Października 2017 Co wy macie z tymi butami trekkingowymi SPD? One są gorsze do jeżdżenia rowerem, a w cale nie są jakieś sporo lepsze do chodzenia, SH-M088, czy obecne SH-M089 to świetne buty. Pfff, M089 to najgorsze buty od Shimano jakie mialem na nogach, uzywalem 6 miesiecy i ciesze sie ze sprzedalem w dobrych pieniadzach. Sztywnosc a w zasadzie jej brak mozna porownac do wlasnie trekingów Shimano, jak MT41 czy MT42, ktore sa nieporownywalnie wygodniejsze a i lepsze do chodzenia, uzywam MT od 5 lat i sa swietne. Jak dla M089 to cos udajace but do czegos wiecej .... , a w rzeczywistosci jest to but podobny do gumowca przed kostkę. ja tam nie bylem w stanie tym jedzic na dluzsze wycieczki niz 50km, musialem odpinac rzepy.... Jedyna jego rzecz na plus to Wentylacja. Wpodobnych pieniadzach juz lepiej kupic Nw 2 scropious, oddychalnosc na podobnym poziomie jesli nie lepsza, a but przynajmniej wygodny i sztywniejszy.
kregiel Napisano 2 Października 2017 Autor Napisano 2 Października 2017 Właśnie przejrzałem katalogi Shimano. Niestety buty trekingowe występują maksymalnie w rozmiarze 48 ...( Wersje MTB są dostępne do 50 a niektóre nawet do 52 0_o
Gość Napisano 2 Października 2017 Napisano 2 Października 2017 U kolego sie dorobiłeś stopy, jak Michał Phelps. Moze to CI przypasuje http://allegro.pl/buty-rowerowe-specialized-tahoe-r-48-okazja-153-i6955221780.html Mialem kiedys od Speca podobne Kapcie, model Sonoma man, Calkiem fajne, ale ostateczie poległy, Zaczynała im podeszwa pękac przy bloku. DOstał je ktos w gratisie do jakis innych chodakow ktorych sie wyzbywalem
kregiel Napisano 2 Października 2017 Autor Napisano 2 Października 2017 U kolego sie dorobiłeś stopy, jak Michał Phelps. Moze to CI przypasuje BUTY ROWEROWE SPECIALIZED TAHOE R 48 OKAZJA /153 (6955221780) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Mialem kiedys od Speca podobne Kapcie, model Sonoma man, Calkiem fajne, ale ostateczie poległy, Zaczynała im podeszwa pękac przy bloku. DOstał je ktos w gratisie do jakis innych chodakow ktorych sie wyzbywalem Widziałem te buty. Niestety raz że mi się bardzo nie podobają a dwa to nie ma informacji czy jest opcja zamontowania bloków.
Gość Napisano 2 Października 2017 Napisano 2 Października 2017 No jest Wywalasz zaślepkę i pojawia sie automagicznie miejsce, mój znajomy ma te buty tylko oczywiście w innym, rozmiarze. JAK tu http://singletrackworld.com/forum/topic/specialized-tahoe-spd-shoes-size-1146 No to musisz sie zastanowic, czy przy Twojej stopie i dostepnosci butów wazny jest aż tak wyglad ;-)
kregiel Napisano 2 Października 2017 Autor Napisano 2 Października 2017 A wiesz może w jaki sposób owa zaślepka przylega do buta?
grzesiek13 Napisano 2 Października 2017 Napisano 2 Października 2017 Tu masz fajne buty : http://allegro.pl/garneau-slate-mtb-spd-50-i6953161739.html Ja niedawno miałem ten sam problem , Shimano niestety nie trzyma rozmiarówki , kupiłem takie buty w rozmiarze 50 : http://allegro.pl/nowe-buty-lake-mx331-i6973053256.html Jak na pierwsze buty mtb wydawały się trochę za twarde , ale teraz po przejechaniu około 300 kilometrów są naprawdę ok.
Gość Napisano 3 Października 2017 Napisano 3 Października 2017 Zaslepke sie na 90% wycina...w Shimano M021Y i Spekach Sonoma tez tak mialem. Moge zapytac czlowieka ktory ma Tahoe...
kregiel Napisano 3 Października 2017 Autor Napisano 3 Października 2017 Według mnie jak mam kupić w wycinaną zaślepkę to już wolę kupić buty MTB.
Gość Napisano 3 Października 2017 Napisano 3 Października 2017 ;-) A czy kiedykolwiek po wyjeciu zaslepki, zainstalownaiu bloku, potrzebowales blok usuwac i instalować zaslepke ? Ja raz pamietam taki zabieg, jak sprzedawalem buty ktore zdecydowalem zamienić na numer mniejsze :>> w MT42 zaślepki były na śrubki, wiec sperzedalem buty tak jak ze sklepu, komplet co mialem w pudełku ;-)) i zainstalwoalem zaslepke ;-) Przeciez to w niczym nie przeszkadza czy to sie wycina czy jest tam fabryczna dziura, czy zaslepka.... Ok w takich butach jak MT41/42 może mozna wywalac bloki na zime i uszczelniac podeszwe jak ktos ma taki szatanski pomysl.... ale te buty i tak sie nie nadaja do jazdy w zimie, bo za bardzo w nich pizga.. wiec nie kumam
kregiel Napisano 3 Października 2017 Autor Napisano 3 Października 2017 Ogólnie myślałem by takie buty 'turystyczno-trekingowe' wykorzystać jeszcze poza rowerem, ale z tego co widzę to nie jest chyba najlepszy pomysł
Gość Napisano 3 Października 2017 Napisano 3 Października 2017 Zupelnie nie ;-), jesli myslisz o takich butach, ze mozna je ubrac na wycieczke bez roweru, to słaby pomysł. Mozna w nich sprawnie chodzic, szczegolniew tych z serii MT, ale są to generalnie buty na rower. Każde zwykłe buty trekingowe beda lepsze.
kregiel Napisano 3 Października 2017 Autor Napisano 3 Października 2017 Wszystkie z serii MT niestety mają maksymalny rozmiar 48 zatem zostają mi buty MTB.
phoe Napisano 3 Października 2017 Napisano 3 Października 2017 Ja mam 2-gi sezon SH-M088 i nie mogę złego słowa o nich powiedzieć, może następca czyli model 089 już jest gorszy. Chodzić coś tam się da w nich na upartego, ale jest to mało komfortowe, nie ma zresztą raczej wygodnych do chodzenia butów wpinanych, albo jedno, albo drugie.
Gość Napisano 4 Października 2017 Napisano 4 Października 2017 Policzylem ile butow mialem lub jeszcze mam. Wyszlo mi 10 modeli, 4 shimki, 2 diadory, 2 specki, 1 nw i raz sidi z czego 4 to turystyki. Jedne jedyne ktore na moich nogach byly nieznosbe do jazdy na dluzsza mete to 089. I jeszcze ten bzdurny rzep zapinany do korby... kto to wymyslil. Nie dosc ze za dlugi to malo wygodny do dociagania jadac. Ale to tylko moje zdanie, sa ludzie zsdowoleni z 89. Moze dlatego ze mieli malo innych butow na nogach. Dobra ... na czas rower ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.