Skocz do zawartości

[Naprawa Roweru] Kross Black Edition 7.2

VektorHektor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Problem w tym że jechałem po parku, nagle podskoczyłem i zaczęło mi (pyrkać) tylnie koło. Wygieły się wózki w tylnej przerzutce. Prowadziłem rower do najbliższego punktu rowerowego. Powiedzieli mi ze nic z tym nie zrobią i że wymiana kosztuje 50zł. Pan próbował ją odgiąć ale przy robieniu tego wyrwał razem kasete i tylnią przerzutke. Następnego dnia zadzwonili do mnie zeby powiedzieć mi że naprawa kosztuje 300 zl. (230 części 70 robota). Wymarzyli sobie jeszcze centrowanie koła.I Problem w tym czy troche nie przepłacam i,czy nie dopłacam jeszcze za to że ten pan mi to wyrwał bo o to mi najbardziej chodzi.

Proszę o odpowiedź!

Napisano

Musiałeś przy okazji rozwalić piastę,bo nie wiem jakim geniuszem trzeba by być,żeby wyrwać kasetę,przy uszkodzonej tylko przerzutce.

Teraz to już po ptokach,nikt z magicznej kuli nie zobaczy co było uszkodzone.

Napisano

zalezy jakie czesci

jestes pewny ze wyrwal kasete a nie hak?, bo to jest dla mnie nierealne o czym opowiadasz...
gdyby rozwalil piaste to by go za to tez podliczyli

Napisano

Wyrwał przerzutkę z kasetą, brzmi ciekawie  :thumbsup:

Zdjęcia, dokładny opis, cokolwiek, wróżyć nie ma co.

Napisano

Cena mniej więcej normalna. Taniej byłoby gdybyś kupił części przez sieć, bo stacjonarnie zawsze jest trochę drożej, a jeszcze taniej jakbyś to sobie sam wymienił. No ale czas też kosztuje i często lepiej po prostu komuś zapłacić niż się z tym babrać samodzielnie i to jeszcze bez doświadczenia.

Hak jest generalnie po to, żeby się urwał zamiast przerzutki, bo to zwyczajnie tańsze. A że ten rower nie jest zbudowany z pancernego osprzętu no to się rozleciało jedno i drugie i tyle, bywa.
Jak będziesz mieć pecha to jeszcze nie raz to rozwalisz, dlatego jadąc gdzieś dalej warto mieć zapasowy hak ze sobą ;)

Napisano

Hak miał prawo się uszkodzić , i tak był zgięty więc tak czy inaczej na śmieci. Przerzutka kosztuje ok. 115 zł, hak (oryginał 45-65 - nie wiem, jaki dokładnie jest, no i przesyłki trzeba doliczyć) tak więc na częściach będziesz trochę do tyłu - ale nie wiem, czy coś jeszcze nie było do wymiany (łańcuch?) bo nie napisałeś. Robocizna - norma jeśli z centrowaniem koła i haka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...