yoger Napisano 20 Września 2017 Napisano 20 Września 2017 Witam, miałbym do Was prośbę o pomoc w identyfikacji największej tarczy korby. Zabrałem się za wymianę napędu w rowerze ojca, tylna kaseta, kółka w wózku czy łańcuch to nie problem, zidentyfikowałem, zamówiłem. Problem mam z tarczą ze zdjęcia, nigdzie jej nie mogę znaleźć. Rower to stary Giant Sedona, z 12+ lat ma. Z przodu ma 3 rzędy, z tyłu 6 rzędów (MF-TZ20 na starej przerzutce RD-TY16), przeszukałem https://www.bicyclebluebook.com/SearchBikes.aspx ale nie znalazłem w takiej specyfikacji mimo całkiem bogatego katalogu tych modeli. Tarcza ma rozmiary jak na obrazku, 5 otworów, nabite od wewnątrz IS48 (czyli 48 zębów...). Ramię od korby ma napis od wewnątrz Prowheel 170. Szukam i nie mogę znaleźć nigdzie takiej tarczy gdzie zmieszczę ten krzyżak od korby co ma rozpiętość ok 145 mm. Bo tarcze z 48 zębami i 5 otworami znajdę, ale przez tego krzyżaka nie zamontuję na korbie. Ktoś ma jakieś sugestie co to za tarcza - nazwa, numer, cokolwiek? Ewentualnie bezpośredni link do miejsca gdzie mogę to zakupić?
woojj Napisano 20 Września 2017 Napisano 20 Września 2017 Najlepiej kupić korbę shimano 48z wraz z suportem- bo on będzie już padnięty (pewnie oryginalny) wtedy nie na potrzeby dobierania i identyfikacji. Kupujesz korbę z dedykowanym do niej suportem.
yoger Napisano 20 Września 2017 Autor Napisano 20 Września 2017 no właśnie to jest druga opcja, jaką biorę pod uwagę jak tutaj nie uda mi się znaleźć rozwiązania.
seraph Napisano 20 Września 2017 Napisano 20 Września 2017 To jest jedna z tańszych i nierozbieralna korba - nie da się do niej dokupić tarczy. Tarcze są nitowane lub zgrzewane do ramion, a śruby, których rozstaw zaznaczyłeś mocują osłonę łańcucha.
yoger Napisano 20 Września 2017 Autor Napisano 20 Września 2017 ok, dzięki Wam za pomoc. Myślałem, że śruby są od wymiany tarczy. W takim razie korba + suport do wymiany.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.