Skocz do zawartości

[Wózek przerzutki] regularnie się wygina.

krossb3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, 

No już mnie szlak trafia z tym wózkiem....

Regularnie mi się wykrzywia w kierunki koła.

Nie jest bity czy uderzany przez cokolwiek podczas jazdy, nie jeżdżę też agresywnie żeby on mocno skakał, kombinacja przerzutek (krzyżowa - przód mała, tył mała zębatka) też tego nie może powodować bo nie jeżdżę w takim czy odwrotnie układzie. Średnio co 200-300 km odchyla on się w bok. Sam hak jest prosty problem dotyczy tylko wózka.

Co może być powodem???

dot. Shimano Alivo RD-M400 SDS Shadow

Z góry dziękuje za wasze uwagi i sugestie! 

Shimano Alivio RD-M400

Napisano

Ok. Ja mam kilka rowerów, żona też, z czego dwa zupełnie nowe i  żadnym, nawet tym nowym hak nie był prosty... Stąd pytanie. Mam przyrząd i mierzę każdy jeden zakupiony rower więc wiem jak to wygląda...

Napisano

Mam przyrząd

A możesz zdradzić co to za cudo ten przyrząd do spr czy hak jest równy? Bo szczerze powiem, że pierwszy raz o takim czym słyszę i chętnie poznam ten sprzęt ;-)

Napisano

A możesz zdradzić co to za cudo ten przyrząd do spr czy hak jest równy? Bo szczerze powiem, że pierwszy raz o takim czym słyszę i chętnie poznam ten sprzęt ;-)

Pewnie zwykły przyrząd do prostowania haka ustawiany względem koła. Bitul ma coś takiego chyba za niecałe 200 zł. 

Napisano
zwykły przyrząd do prostowania haka

Jeśli tak to znaczna różnica - przyrząd do prostowania a mierzenia haka ;-)

Stąd moje zainteresowanie tym przyrządem do mierzenia....

Napisano

Widzę że strasznie jesteś przemądrzały, dziwi mnie tylko, po co w takim razie pytasz o takie rzeczy? Jak jesteś alfą i omegą to nie zawracaj ludziom d... pytaniami, albo po prostu powiedz, że mierzyłeś i mas pewność. Chyba że się dowartościowujesz, to ok. Analogicznie mógłbym Ci odpowiedzieć, że Twój sprżet to przeżytek, co sam z resztą napisałeś w tytule...

Napisano

Nie mądruj się za dużo, tylko czytaj co Ci ludzie piszą, którzy mają pojecie.

Przyrząd służy JEDNOCZEŚNIE do mierzenia i prostowania haka.

Napisano

Widzę że strasznie jesteś przemądrzały, dziwi mnie tylko, po co w takim razie pytasz o takie rzeczy? Jak jesteś alfą i omegą to nie zawracaj ludziom d... pytaniami, albo po prostu powiedz, że mierzyłeś i mas pewność. Chyba że się dowartościowujesz, to ok.

Co ty za bzdury piszesz????

Kto tu się przemądrza? A może przechwala posiadaniem wielu rowerów a może próbuje tu na forum dowartościować i zaimponować komuś tą ilościa rowerów ;-)  Bo na pewno nie ja!

Wyraźnie napisałem, że nie znam przyrządu do mierzenia równości haka, nigdy takiego na oczy nie widziałem i nawet mi się o czymś takim o uszy nic nie obiło  i poprosiłem Cie o jego pokazanie - podrzucenie jakiego linka do tego czy zdjęcia jak kolega poniżej to zrobił. A ty piszesz tu o jakimś przedrzemaniu się itp. Zamiast walić tyle w klawiaturę wystarczyły podrzucić link i nie było by problemu.

Poza tym jakbyś czytał dokładnie to co pisze to byś wiedział, że powyżej napisałem

Jest prosty!

i nie pisał byś

albo po prostu powiedz, że mierzyłeś i mas pewność.

A problem nie dotyczy haka tylko wózka.....

Napisano

Szkoda czasu na dyskusje z Tobą... Problem może tyczyć się haka, ramy i paru innych rzeczy ale jak nie chcesz tego rozumieć, to nie zrozumiesz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...