Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna] Problem ze zmianą przerzutek

serek_jogobella

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Moje przerzutki nie chcą się w ogóle zmieniać, nie wiem co jest grane.
Oglądam na YT regulacje tylnej przerzutki, próbowałem coś zrobić, ale to nic nie dało.
Możecie mi coś doradzić czy od razu lepiej do serwisu oddać?

Napisano

Przy przełączaniu biegów na manetce wózek tylny pracuje? Może linka gdzieś zerwana (lub naderwana) i nie ma odpowiedniego naciągu? Może jest za "luźna"

Napisano

Co do linki to raczej nie jest zerwana bądź naderwana. Mocną ją naciągałem ale to nic nie pomagało i dalej było wrażanie że nie jest naciągnięta chodź przykładałem do tego dużo siły. Problemy z tym zaczęły się już dawno tylko że wtedy przerzutki zmieniały się na inne, ale zmieniały, wczoraj gdy linkę mocną pociągałem to w ogóle się nie zmieniają.

Napisano

Oddać od razu do serwisu. Przecież po poście widać, że jesteś początkujący w temacie. Przyczyn może być sporo - nie działa manetka, linka przyrdzewiała do kawałka pancerza, pewnie ostatniego, skrzywiłeś mocno hak, popsuta przerzutka tylna itd. A Ty nawet nie wiesz od czego zacząć.

Ale jak Ci zależy to nakręć telefonem filmik i wrzuć na YT. Żeby było widać jak zachowuje się manetka, linka i sama przerzutka w trakcie zmiany biegów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...