Troglodyta Napisano 15 Sierpnia 2017 Napisano 15 Sierpnia 2017 Witam Uwaliłem ostatnio wózek w mojej przerzutce. Udało mi się kupić nowy wózek. Niestety wózek który kupiłem jest bez "trzpienia" na który zakłada się sprężynę. w załączniku zdjęcie mojego starego wózka ( zdjęcia nr.1) oraz nowy wózek ( zdjęcie nr.2 ) Moja przerzutka to XT-M781 Ktoś może podpowiedzieć jak taki "trzpień" zdobyć , bo starego nie da się wykręcić. Pozdrawiam Luke
Mod Team sznib Napisano 15 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 15 Sierpnia 2017 Niestety wózek który kupiłem jest bez "trzpienia" na który zakłada się sprężynę. Na ten "trzpień" nie zakłada się sprężyny, on jest tylko od tego żeby ograniczyć ruch wózka po założeniu. Wykręcasz go normalnie śrubokrętem krzyżakiem. Jak się zapiekł użyj standardowo WD40.
Troglodyta Napisano 15 Sierpnia 2017 Autor Napisano 15 Sierpnia 2017 Trzpień w moim wózku jest niewymienny. Nie ma żadnych gwintów i wyglada jak by był zanitowany. Wiec musi być inne rozwiązanie. W dalszym ciągu liczę na pomoc
Mod Team sznib Napisano 15 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 15 Sierpnia 2017 Jakby był niewymienny nie byłoby na nim wycięcia na krzyżaka. Tu masz wózek do Twojej przerzutki, i widać na rysunku technicznym że trzpień jest odkrecany: http://allegro.pl/wozek-przerzutki-tyl-shimano-deore-xt-rd-m781-sgs-i6056337403.html
Troglodyta Napisano 15 Sierpnia 2017 Autor Napisano 15 Sierpnia 2017 nie da się - zdjęcia "trzpienia" w załączniku. Oczywiście mówimy o tym większym nie o tej malenkiej śrubce
Mod Team sznib Napisano 15 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 15 Sierpnia 2017 A, to inna sprawa, bo cały czas myślałem ze o tej małej mówimy Tego większego trzpienia nie wymienisz. Po porostu kupiłeś nie taki wózek co trzeba.
Troglodyta Napisano 15 Sierpnia 2017 Autor Napisano 15 Sierpnia 2017 kupiłem wózek od model wyższej xt m786 ale z tego co wiem to będzie pasować - tylko muszę dokupić ten "trzpień" - pytanie jak to się nazywa i gdzie szukać ?
Mod Team sznib Napisano 15 Sierpnia 2017 Mod Team Napisano 15 Sierpnia 2017 786 jest ze sprzęgłem i dlatego tam się inaczej wózek montuje i jest inny trzpień. Nie wydaje mi się żeby był on wymienny.
Troglodyta Napisano 15 Sierpnia 2017 Autor Napisano 15 Sierpnia 2017 Czyli źle mi doradzono i kupiłem zły wózek ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.