bortas Napisano 31 Lipca 2017 Napisano 31 Lipca 2017 Witam, posiadam wymienioną w tytule przerzutkę. Bardzo często, bo co około 50 km muszę podkręcać śrubę, która znajduje się na pancerzu linki przy przerzutce. Co może być powodem takiej sytuacji? Po dokręceniu śruby biegi zmieniają się płynnie i bez problemu.
Witboj Napisano 31 Lipca 2017 Napisano 31 Lipca 2017 1) Pancerz, a raczej końcówka pancerza, układa się w przelotce. Często ludzie nie dociągają na początku mocno linki (są do tego specjalne obcęgi) i linka naciąga się wtedy (układa) w trakcie eksploatacji. Być może powinieneś mieć aluminiowe końcówki pancerza zamiast plastikowych albo odwrotnie. Być może któraś końcówka nie weszła dobrze w swoje gniazdo nawet całkowicie i zapiera się o rant zamiast być w środku. 2) Kupiłeś chińska linkę za grosze - tak będziesz miał, ona się wyciąga w oczach. 3) Założyłeś pancerz od hamulców zamiast od przerzutki.
dovectra Napisano 31 Lipca 2017 Napisano 31 Lipca 2017 ta przerzutka to nie jest najwyższych lotów, i luzy łapie szybko. Możliwe iż manetka jest nieprecyzyjna, albo baryłki wykręcone.
Jerry6 Napisano 31 Lipca 2017 Napisano 31 Lipca 2017 Mam taką przerzutkę w jednym z rowerów, przejechane ponad 300km i nie wymaga jeszcze regulacji, biegi wchodzą płynnie. Sprawdź w pierwszej kolejności linkę, pancerze jak radzą koledzy. Jak długo jeździsz z tą przerzutką?
bortas Napisano 31 Lipca 2017 Autor Napisano 31 Lipca 2017 Manetka (revoshift) oraz przerzutka są oryginalne (pancerz także) - nie zmieniałem ich. Przejechane może z 500 km. Ok, chyba doszedłem do tego co jest powodem. Pancerz z osłoną wchodzi do śruby, gdy poruszałem nim w boki to okazało się, że śruba się kręci. Osłona jest plastikowa, wymienię na metalową lub cały ten kawałek pancerza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.