Avatarus Napisano 29 Lipca 2017 Napisano 29 Lipca 2017 Cześć, Od miesiąca mam problem z luzującym się ramieniem korby xt. Wystarczy przejechać zaledwie 50-100 km, a pojawiają się już wyczuwalne luzy. Sprawdzałem wszystkie gwinty i zdają się być ok, korba też jest dobrze dokręcona. Prawa miska suportu pressfit posiada minimalny luz, w związku z czym zastanawiam się, czy to może być przyczyną luzowania się korby. Pozdrawiam
Gość Napisano 29 Lipca 2017 Napisano 29 Lipca 2017 Jeżeli nie masz luzu na łączeniu oś <> korba ( zarówno lewa i prawa strona) to prawdopodobnie właśnie w suporcie leży problem. Być może jest tak że zaciskasz łożyska przy skręcaniu i wydaje się ok a potem luz znowu daje o sobie znać.
Avatarus Napisano 29 Lipca 2017 Autor Napisano 29 Lipca 2017 Oś (prawe ramie) i lewe ramie na pewno nie mają luzu, bo skręciłem korbę poza suportem i nie było żadnego luzu. Po jakimś czasie dopiero powstaje, być może właśnie przez ten suport
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.