Skocz do zawartości

[4000] pierwszy mtb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej! Chciałbym rozpocząć przygodę z mtb (wzrost 182, waga 97kg) , planuje zakup pierwszego roweru. Odwiedziłem dzisiaj sklep rowerowy , wykonałem kilka jazd próbnych sprzedawca zasypał mnie masa informacji , a ja  nadal nie mogę się na nic zdecydować dlatego liczę na waszą pomoc.

Testowałem rowery dwóch marek Cube i Trek na ramach 19'. 

Modele:

Cube ANALOG       2900zl

Trex X-caliber 7      3299zl

Cube ATTENTION  3400zl

Trek X-caliber 9      4200zl

w cenie 4500zł był Cube Ltd Pro 2017 niestety w małym  rozmiarze 17'

Dla laika takiego jak ja marka Cube zdecydowanie wygrywa wyglądem, znowu na Treku ze względu chyba na geometrię i szeroką kierownice jakoś lepiej się jeździło.  Sprzedawca poleca X-caliber 9 pytanie jednak czy na początek potrzebny mi jest rower za taką kwotę czy w pełni go wykorzystam i najważniejsze czy jest wart swojej ceny?   Z góry dziękuję za każda radę.

Napisano

Wiesz, jeśli się przejedziesz na xcal7/9 i ci pasuje to możesz zawsze kupić xcal8 przez internet- będziesz wiedział że ci pasuje a przy okazji chyba zaoszczędzisz parę złotych względem ceny sklepowej.

Napisano

ja waze +/- 94 i jestem mega zadowolony. hamulce solidne, napęd sram gx bardzo dobrze sobie radzi w różnym terenie. kola 29 na plus. f79d99bd1b5013fd889514c17599fce0.jpg

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Napisano

no właśnie też jestem takiego zdania jak już kolega ma budżet okolice 4k to moim zdaniem lepiej dozbierać i wybrać amor powietrzny albo szukać innego roweru...

ostatnio w innym temacie też mtb ktoś zaproponował kellys gate 30 2017 powiem że nawet jak na tą cenę przyjemny rowerek..

Napisano

Dziś ponownie odwiedziłem sklep rowerowy kolejna jazda próbna cubem attention  i później trekiem. Wybór tym razem był stanowczy trek x-caliber 9 miażdży attentiona. Choć malowanie nie bardzo mi pasowało bo jednak wolę czerń to cieszę sie jak dziecko. Cena wydaje mi się ,że dobra po negocjacjach 3900+ bidon gratis i podmiana siodełka na wygodniejsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...