Skocz do zawartości

[rower] Peak 29er 2x10 / Nowe koła DT Swiss / Osprzęt SLX/Deore, widelec RockShox Recon sztywna oś

gyrill

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Sprzedaję rower MTB / XC na ramie Peak w rozmiarze S (dawniej: M), dla osoby o wzroście do 180 (tyle mam ja i to jest absolutny max).

Rama to Peak 2014 w stanie bardzo dobrym, o sprawdzonej geometrii i bardzo dobrych opiniach. 

Widelec
- RockShox Recon Gold TK 100mm
- Manetka blokady skoku na kierownicy
- Tapered 1 1/8 - 1 1/2
- Sztywna oś 15mm
- Przebieg od ostatniego pełnego serwisu: max 1000km, z czego 80 po górach i 50 w Rychlebskich Ścieżkach.

Napęd
- Korby: Shimano Deore XT
- Przerzutki przód i tył: 2x10 Shimano SLX
- Suport: Shimano 
- Kaseta: Deore 11-36

Rama
- Accent Peak 29 17 cali
- Zacisk PRO
- Rama zabezpieczona przed odpryskami specjalną przezroczystą okleiną na rurkach skośnej, pod pancerzami na główce i na chainstayach

Kokpit
- Kierownica PRO Koryak 710mm
- Mostek PRO Koryak 100mm
- Stery AEST
- Manetki SLX
- Klamki SLX
- Gripy Answer Stein

Nowe koła
- Obręcze: DT 512, szerokość wewnętrzna: 25mm
- Piasty: DT Swiss 370, po dokupieniu adapterów (tzw. endcapów) możliwość konwersji piasty tylnej na sztywną oś
- Szprychy: DT Champion
- Opony: 2.4 Continental XKing
- Tylna oś: zacisk DT Swiss RWS Skewer (skręcany, nie szybkozamykacz!)
- Składane przez Daveo.pl w kwietniu 2017

Nowe koła! Zabrałem je na dwa wyjazdy w góry: polskie Rudawy i na Czeskie Rychlebskie Ściezki

Hamulce
- Hydrauliczne Shimano SLX
- Tarcze 160mm
- Klocki Shimano, przód i tył metaliczne i z radiatorem (świeżo wymienione i dotarte)

Siodło: 
- Sella Italia Nekkar
- Sztyca: PRO LT offset 20mm

Pedały: 
- Shimano SPD M520

Kilka słów ode mnie o rowerze:

Rower został kupiony w sierpniu 2016 w sklepie rowerowym w Poznaniu, od tego czasu przejechał mniej niż 1000km, to niewiele przez taki okres. Widoczne są otarcia na korbach od butów (typowe dla tego modelu), w jednym miejscu na główce ramy są ślady po pancerzu. 

Trochę jeździłem nim po górach, dwa krótkie wyjazdy. Większość przejeździłem po lokalnych płaskich trasach wokół Poznania. Dla mnie rower typowo XC to jakby nie do końca to czego szukam. 

Rower można zobaczyć w Poznaniu. Możliwa wysyłka.

Cena: 3600 złotych

MKcsw00.jpg

Napisano

Istnieje możliwość zakupu przez Allegro, także na RATY!

Dodatkowo w wyposażeniu dodaję:

1. Drugi zestaw opon (2.2 Continental MountainKing)
  2. Zestaw błotników Topeak DeFender
  3. Sztycę karbonową markowaną jako Bontrager
  4. Koła wysyłam w specjalnym kartonie do transportu kół 

Mała poprawka: w opisie popełniłem błąd wpisując "Deore XT", korby to zwykłe Deore. Nie wpływa to na wycenę, ale może wprowadzać w błąd.

• 3 lata później...
  • Mod Team
Napisano

Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione - Autor tematu poprosił o zamknięcie tematuJeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...