yfee. Napisano 13 Czerwca 2017 Napisano 13 Czerwca 2017 Siemka. Przejechałem się dziś z kolegą po lesie trochę i pewnym momencie poczułem jak w łańcuchu mi coś przeskakuje. Gdy zatrzymałem się, to zobaczyłem że w pewnym miejscu na łańcuchu, rolka jest w pewnym sensie unieruchomiona przez co nie może się w odpowiednim kącie się obrócić gdy jest na zębatce. Dla wyjaśnienia nagrałem na szybko krótki filmik jak to wygląda. Ps. Z góry przepraszam za amatorskie nazywanie sprawy, mało się znam na tym Krótki filmik pokazujący jak to wygląda: Pozdrawiam
Quell Napisano 13 Czerwca 2017 Napisano 13 Czerwca 2017 To na miejscu skucia ? Jeżeli nie,to czym smarujesz ,że ogniwa się zapiekaj ? Wyczyścić,przesmarować,rozruszać.
yfee. Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Napisano 13 Czerwca 2017 Smarować nie zdążyłem, rower dostałem złożony od dobrerowery.pl Dzisiaj 2 raz tak naprawdę jechałem
Ychu Napisano 13 Czerwca 2017 Napisano 13 Czerwca 2017 Spróbuj poruszać na boki , żeby zaczęło chodzić. Jak dalej nie rozruszasz to wywal to ogniwo i wstaw spinkę.
yfee. Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Napisano 13 Czerwca 2017 No właśnie ruszałem tak już i ciągle to samo
Quell Napisano 13 Czerwca 2017 Napisano 13 Czerwca 2017 Na sucho to możesz do usr.... śmierci ruszać. Oliwka do łańcucha,choćby kilka kropel oleju silnikowego itp.
cervandes Napisano 13 Czerwca 2017 Napisano 13 Czerwca 2017 Ciasne ogniwo, zdarza się w miejscu skucia. Wsadź śrubokręt w ogniwo i rozegnij to miejsce o włos, żeby się zaczęło ruszać, nic więcej. Ewentualnie wywal ogniwo i zastąp je spinką, to bardzo ułatwia życie na przyszłość.
yfee. Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Napisano 13 Czerwca 2017 Niestety, próbowałem bardzo ale nie wyszło. Jutro kupię spinkę i zamienię, bo nic innego nie pomoże :/
Kolmark Napisano 14 Czerwca 2017 Napisano 14 Czerwca 2017 Jeśli skuwane pinem Shimano, to ktoś nie dociągnął, albo za daleko przepchał pin. Trzeba obejrzeć dokładnie na którą stronę wystaje i skuwaczem przepchnąć dosłownie o włos, ćwierć obrotu powinno wystarczyć. Próbuj łańcuch rozruszać przeginając go w poprzek, tak jak byś chciał go złamać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.