Skocz do zawartości

[sakwy] Crosso Twist Big 52L

Buubi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam zamiar kupić sakwy Crosso Twist Big 52L i chciałem się dowiedzieć czy ktoś używał tych sakw i może się na ich temat wypowiedzieć jako że w internecie nie znalazłem praktycznie żadnych opinii na ich temat. Jeśli ktoś posiada jakieś inne sakwy godne polecenia też chętnie o nich usłyszę :)

Napisano

Twisty są z Cordury, w zasadzie niezniszczalne. Jeśli zależy Ci na trwałości i dużej pojemności to dobry wybór.

Używałem jeszcze Ortliebów, ale to już trochę większa kasa.

Napisano

Od 3 lat używam "małe" twisty. Jedna sakwa praktycznie cały czas przy rowerze, przebieg kilkanaście tysięcy km, szwy całe, żadnych dziur, jedynie raz wymieniona taśma naciągu dolnego haka i w środku ścięte plastikowe łebki śrub. Trwałość godna podziwu, zdecydowanie polecam.

Warto przypomnieć, że Twisty mają możliwość dokupienia i montażu kaptura, dodatkowo zakrywającego sakwę od góry (cena chyba 45 zł). Co prawda komplikuje on dostęp do sakwy (dublując zasadnicze zamknięcie), jednak umożliwia pewne powiększenie jej pojemności i co najważniejsze, zawiera siateczkową kieszeń na podręczne drobiazgi, które inaczej rzucone w czeluść głównej sakwy są trudne do odnalezienia... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...