Hilek Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 Witam Tak jak w temacie, byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi wyjaśnił, czy przerzutka Sram GX 10 rzędowa zadziała z kasetą Srama 8 rzędową. Próbowałem znaleźć konkretną odpowiedź w tej materii, ale chciałbym mieć pewność, dlatego pytam. Z góry dziękuję za wyjaśnienie i pozdrawiam cieplutko.
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2017 Z kaseta owszem, ale tylko jak znajdziesz taką manetkę co ją tak wysteruje a to może być problem. Bo podobnie jak w shimano, sram był kompatybilny ze sobą do 9 biegów, powyżej już nie są.
dovectra Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 jedyny problem który może wystąpić to za wąsko w kółeczkach wózka, ale nie wiem. na pewno w drugą stronę to działa dobrze, mam 7 rzędową przerzutkę która działa na 9-ce bez problemu
Hilek Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Napisano 5 Czerwca 2017 Manetkę mam Srama X4 8 rzędów, jak rozumiem nie można jej podłączyć do tego GXa tak żeby to działało?
dovectra Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 moźna właśnie o to się rozchodzi iz sram ma inny uciąg linki niż shim. więc trzeba srama manetkę wstawiać.
dziksoltys Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 tu masz wszystko ładnie opisane https://www.forumrowerowe.org/topic/194808-kompendium-kompatybilnosc-napedow-do-11s/
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2017 Nie wiem czy to X4 czy SX4 ?Jedno to 1:1 a drugie 2:1 ciągu linki. w każdym razie GX ma inny i nie będzie to za szczęśliwie pracować. Jednak jak masz to pod ręką sprawdź.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.