Skocz do zawartości

[opona] Jeździlibyście z takim nacięciem na oponie?

chiz1611

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szerokość i ciśnienie opony, sposób jazdy, czy dziura jest na wylot?

Jeżeli jeździsz szybko i dynamicznie na wysokim ciśnieniu lub jeżeli od środka też jest rozpruta to chyba lepiej zmienić.

A tak jeździć i obserwować czy uszkodzenie nie postępuje.

Napisano

Szerokość 25 mm, ciśnienie 8 barów, dziura jest na wylot, ale od środka chyba węziej jest - dziura na dętce była malutka. Często jeżdżę szybko i dynamicznie (ustawki).

Napisano

Na pewno warto podkleić od środka a od zewnątrz czymś zalać , ale ja bym bardziej się skłaniał ku wymianie tego. 

Napisano

a czym mozna takie cos podkjleic od srodka &zalac od zewnatrz, bo mam podobnie na oponie ktorą kupiłem tydzień wczesniej :(

Napisano

Od środka łatka do dętek , od zewnątrz już gorzej. Teoretycznie klej do łatek wulkanizuje je z dętką , ale tak duże nacięcie raczej nie będzie się chciało zwulkanizować bez żadnego innego wypełnienia gumą czy czymś innym. 

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Mam tę oponę, jeździłem z nawet większym przecięciem na środku. Nie jest to wersja Guard z dodatkowym wzmocnieniem pod gumą właściwą? Schwalbe ładuje coś takiego nawet w tańsze opony.

Edit: ale jeśli dziura jest na wylot to podklej sobie łatką bo w innym wypadku będzie ci uszkadzać dętkę w tym miejscu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...