Skocz do zawartości

[kaseta] Koronki XT do kasety SLX

bastekpew

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Mam kasetę HG80-9 w której łańcuch przeskakuje na koronkach 13t, 14t i 16t, reszta jest w porządku (głównie jeździłem właśnie na tych biegach). Koronki 13 i 14 tej kasety są dostępne, jednak 16t nie udało mi się znaleźć dlatego zastanawiam się czy można wymienić ją na 16t z kasety m770-9? Jak już to lepiej wymienić 13,14slx + 16xt czy 13,14,16xt?

Napisano

Czyli lepiej wymienić na wszystkie xt czy tylko 16t z xt?

Jeśli chodzi o łańcuch to właśnie założyłem nowy hg93 i on przeskakuje

Napisano

To może być poważny problem, kiedyś użyłem do kasety 11-34 koronkę 13T od kasety 11-28. Praca napędu była bardzo zła, łańcuch nieustannie przeskakiwał na tej koronce, to na niższą to na wyższą, nie mogłem wyregulować przerzutki żeby dobrze działało. Dopiero dobry mechanik z LBS wskazał mi przyczynę.

Nie wiem jak wkleić pdf ze strony Shimano  :confused:

Napisano

Tak, to różne grupy, ale część koronek pasuje do różnie zestopniowanych kaset, takie koronki mają dwojakie, a czasem trojakie oznaczenie, np. bg, ar, au. Najlepiej przy zakupie obejrzeć koronkę, jakie ma oznaczenia.

Napisano

Podwójne i potrójne oznaczenia dotyczą przede wszystkim małych, luźnych koronek 11T, 12T i 13T. Większe koronki mają oznaczenia jednej grupy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...