Skocz do zawartości

[tracker] zabezpieczenie p.kradziezowe GPS

TheKtoska

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ma ktoś jakieś doświadczenie lub wiedzę teoretyczana związana z tematem?

Chce zabezpieczyć dodatkowo przyczepkę rowerowa

Z góry dziękuje za wszystkie sugestie

Napisano

Starter obojętnie jakiego operatora. A dlaczego akurat ten ? Nie wiem. Innych nie znam. Widziałem jak ten działa i mi pasuje. Najbardziej sensowna jest opcja z wykrywaniem ruchu: gdy rower się poruszy urządzenie wysyła automatycznie sms-a do Ciebie z linkiem do Google Maps i podaną lokalizacją roweru. Takiego sms-a może wysyłać z zadaną częstotliwością (co 30sek, 1min, 3min.) - tak długo jak rower się porusza.

Urządzenie jest bezgłośne i stosunkowo łatwo je ukryć nie tylko w rurze sterowej.

Napisano

W sumie cena podobna jak za jakiegoś sensownego U-locka. Jakby jeszcze do tego dorobić ładowanie z prądnicy, żeby nie trzeba było pamiętać o baterii :> Normalnie się zastanawiam.

A ma teraz któryś operator ofertę z dożywotnią ważnością konta? Lata temu Orange dawało możliwość włączenia takiej supermocy na karcie. Nju teraz ma chyba minimum 9zł w abonamencie, a po roku (?) bez dolnego limitu.

Napisano

Bateria po naładowaniu ma wystarczać do 30 dni (w zależności od intensywności używania). Nie jest to chyba więc zbyt uciążliwe.

Co do najlepszej oferty w zakresie pre-paida również chętnie skorzystam z rady kogoś bardziej zorientowanego w temacie.

Napisano

Jakaś czyjaś opinia: "akumulator wytrzymuje 7 dni w trybie z wlaczonym modulem GPS oraz ok 10-12 dni bez wlaczonego modułu GPS w trybie czuwania. Znacznie krocej niż wynika z opisu sprzedajacego." Ale jakby komuś to przeszkadzało- można dodać więcej bateryjek. Kupić koszyczki na baterie, kabelki i pobawić się lutownicą. Nie wiem jakie tam jest zasilanie, z tych zdjęć trudno to zrozumieć, a opisu brak, ale wiem na pewno, że osoba to trzymająca ma obrzydliwe pazury, ale to chyba nie pomaga za bardzo. 

Napisano

Właśnie rozmawiałem z kolegą posiadającym to urządzenie. Robił test jak długo wytrzymuje bateria po całkowitym naładowaniu. Po 9 dniach normalnego użytkowania (jazda do pracy i z powrotem na czuwaniu, kilka testów sprawdzających czy wysyła sms-y z lokalizacją) urządzenie wysłało pierwszego sms-a o niskim stanie baterii. Po raz pierwszy robi tak gdy pozostaje 25%.

Później sms-y z tą wiadomością nadal są wysyłane co jakiś czas ale urządzenie dotrwało do 14 dni i nadal działało.

Rower stoi w piwnicy w bloku więc być może GPS i GSM mają trochę trudniej łapać sygnał przez co idzie na to więcej energii.

wiem na pewno, że osoba to trzymająca ma obrzydliwe pazury

Fakt. Niezły oblech :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...