Risardo Napisano 11 Maja 2017 Napisano 11 Maja 2017 Czy istnieje sprawdzony sposób, na hałasującą linkę poprowadzoną wewnątrz ramy ? Chodzi o przednią przerzutkę,strzelanie jest dosyć irytujące,tył bez problemu. Kross B7 jeżeli to może być pomocne.
pawel2208 Napisano 11 Maja 2017 Napisano 11 Maja 2017 W ramie idzie goła linka? U mnie akurat puszczony jest pancerz wewnątrz ramy i też czasem stukał na dziurach. Owinąłem pancerz agrowłókniną i od tamtej pory mam spokój:P
Risardo Napisano 11 Maja 2017 Autor Napisano 11 Maja 2017 Oczywiście linka jest w pancerzu. Strzela przeważnie przy skręcaniu,następuje mikro ruch pancerza i hałasuje,czasami na dziurach i bardziej energicznym pedałowaniu. Jest to na 100% linka (pancerz) przerzutki,gdy przytrzymię/naciągnę go palcami w czasie jazdy jest ok.
LSkiper Napisano 12 Maja 2017 Napisano 12 Maja 2017 Kiedy wymieniałeś linki i pancerze? Jak dość dawno, to wiadomo - do wymiany. Zawsze możesz jeszcze spróbować przesmarować linkę cienką warstwą oliwki do łańcucha, albo zobaczyć czy pancerz gdzieś nie uderza o ramę albo o jakiś inny pancerz
Risardo Napisano 12 Maja 2017 Autor Napisano 12 Maja 2017 Nie wymieniałem,nie było powodu,to roczny sprzęt. zobaczyć czy pancerz gdzieś nie uderza o ramę albo o jakiś inny pancerz Uderza,ale od wewnątrz,jest to opisane od początku. Z niewielką ilością oliwki już próbowałem,to nic nie daje.
Mod Team Puklus Napisano 13 Maja 2017 Mod Team Napisano 13 Maja 2017 Nie ma takiej opcji by linka stukała o ramę ... ona jest napięta, to jak ma stukać ?? prędzej to pancerze.
Risardo Napisano 13 Maja 2017 Autor Napisano 13 Maja 2017 Zgoda,pancerze,linki to taki skrót myślowy. Jest na to jakaś rada ?
Quell Napisano 14 Maja 2017 Napisano 14 Maja 2017 Ściągasz uszczelkę,nakładasz rozciętą rurkę termokurczliwą na pancerz (rurka w kilku miejscach złapana taśmą),całość do ramy i nic nie strzela.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.