Skocz do zawartości

[łańcuch] Łańcuch oraz przednia przerzutka dla Rockrider 9.1

Kaiketsu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

cześć,

po kilku sezonach chyba czas wymienić łańcuch ;)

mam RR 9.1 na Sram x7, 3x10 biegów.

Polecicie coś, co mnie nie zrujnuje? :) Na łańcuchach się nie znam kompletnie. Najlepiej z allegro albo ew. do odbioru gdzieś w Warszawie.

Druga sprawa: szczęka przedniej przerzutki (też sram x7) jest jak na mój gust nieco zbyt wąska - ja jeżdżę właściwie wyłącznie na środkowej tarczy z przodu, za to z tyłu korzystam ze wszystkich dziesięciu i te skrajne zawsze zawadzają o lewą albo prawą ściankę tej metalowej klamry zmieniającej biegi z przodu (nie da się za chiny wyregulować tak, by nie łapało którejś krawędzi). Myślałem nad tym, by to rozgiąć, ale ostatecznie szkoda dobrej przerzutki X7. Polecicie coś jak najtańszego tam, by się dało rozgiąć bez żalu? ;) W sumie myślałem nad jakimś najtańszym sramem.

Napisano

Skoro jeździsz wyłącznie na środkowym blacie to wywal pozostałe łącznie z przerzutką i nie będziesz miał problemu, takich przekosów żadna zmieniarka nie ogarnie bez haczenia łańcucha. Tematów o łańcuchach jest tyle że nawet od niechcenia można na coś trafić.

Napisano

przerzuciłem kilka stron tego działu i nici, większość osób szuka rozwiązania dla 8 bądź 9 tarcz z tyłu.

Co do demontażu - jest to oczywiście jakiś sposób, ale mam klamkomanetki, więc wkurzałoby mnie że mam biegi na kierownicy których nie mam jak zmienić ;)

czy nada się coś takiego?

http://allegro.pl/sram-lancuch-pc-1031-114-powerlock-czarny-10-b-i6768427469.html

czy może lepiej kupić coś tańszego? jest w ogóle jakaś różnica czy wezmę sram czy shimano jeśli wszystko mam na sramie?

Napisano

ja mam to:

Dérailleur AR. : SRAM X7 10 speeds

to jest (jeśli dobrze rozumiem ;)) 10-rzędowa kaseta? mam 10 tarcz/biegów z tyłu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...