coloterorita Napisano 9 Maja 2017 Napisano 9 Maja 2017 Witam, Zamówiłem pierwszy raz opony z neta -Shwalbe marathon Cross- i dostałem takie zdeformowane jak na zdjęciu w załączniku. W paczce były od tygodnia. Miejscowo wklęsła i z wywiniętym/przegiętym bokiem. Opony były spakowane w folię, ale okrągłe, nie w ósemkę. To ułoży się po napompowaniu? Nie będzie biło? Czy opona do zwrotu?
TheJW Napisano 9 Maja 2017 Napisano 9 Maja 2017 Jak drut nie jest pozałamywany, a opona nie ma przetarć/pęknięć, to powinno być OK. Moje Smart Samy przyszły w podobnym stanie. Delikatnie biją, ale wydaje mi się, że to z powodu wady fabrycznej. Oczywiście jeśli masz czas i ochotę, możesz próbować dogadać się ze sprzedawcą i załatwić wymianę. Problem jest tylko taki, że nawet jeśli uda Ci się załatwić wymianę, to nową wyślą Ci prawdopodobnie podobnie zapakowaną i przyjdzie w podobnym stanie. Podejrzewam jednak, że sprzedawca powie "Panie, to się ułoży po napompowaniu" i na tym sprawa stanie.
phoe Napisano 9 Maja 2017 Napisano 9 Maja 2017 Napompuj i powinno być ok, dobrze że nie widziałeś opon zwijanych.
weland Napisano 9 Maja 2017 Napisano 9 Maja 2017 również spróbowałbym założyć, napompować i zobaczyć co będzie (a powinno być ok). W razie czego masz 14 dni na zwrot
grzesiowu Napisano 9 Maja 2017 Napisano 9 Maja 2017 w problematycznych sytuacjach PODOBNO dobrze jest nowe oponki zakładać z rantami przetartymi szmatką z ludwikiem, ale osobiście jeszcze nie testowałem
mant3z Napisano 10 Maja 2017 Napisano 10 Maja 2017 Ludwika stosuje się zawsze dla ułatwienia sobie życia. Nie dość ze łatwiej to masz pewność że ładnie się ułoży. Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka
Mod Team michuuu Napisano 10 Maja 2017 Mod Team Napisano 10 Maja 2017 Ludwika stosuje się zawsze dla ułatwienia sobie życia. Co by nie było reklamy produktu - chodzi o detergent w płynie np. płyn do naczyń. To dla tych co chcą pytać czy może być "......" albo "......".
mant3z Napisano 10 Maja 2017 Napisano 10 Maja 2017 Możesz ale tylko cytrynowy Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka
Brombosz Napisano 10 Maja 2017 Napisano 10 Maja 2017 Moje WTB przyszły w podobnym stanie. Założyłem, napompowałem i była malina. Nawet bicia nie ma. Opony były spakowane w folię, ale okrągłe, nie w ósemkę. Po tym zdaniu zakładam, że zamawiałeś z centrumrowerowe.pl.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.