Skocz do zawartości

[opony] nowe, zdeformowane od wysyłki - ok czy do zwrotu?

coloterorita

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zamówiłem pierwszy raz opony z neta -Shwalbe marathon Cross- i dostałem takie zdeformowane jak na zdjęciu w załączniku.

W paczce były od tygodnia. Miejscowo wklęsła i z wywiniętym/przegiętym bokiem. Opony były spakowane w folię, ale okrągłe, nie w ósemkę.

To ułoży się po napompowaniu? Nie będzie biło?

Czy opona do zwrotu?

post-204116-0-87587800-1494363014_thumb.jpg

Napisano

Jak drut nie jest pozałamywany, a opona nie ma przetarć/pęknięć, to powinno być OK.

Moje Smart Samy przyszły w podobnym stanie. Delikatnie biją, ale wydaje mi się, że to z powodu wady fabrycznej.

Oczywiście jeśli masz czas i ochotę, możesz próbować dogadać się ze sprzedawcą i załatwić wymianę. Problem jest tylko taki, że nawet jeśli uda Ci się załatwić wymianę, to nową wyślą Ci prawdopodobnie podobnie zapakowaną i przyjdzie w podobnym stanie.;) Podejrzewam jednak, że sprzedawca powie "Panie, to się ułoży po napompowaniu" i na tym sprawa stanie.

Napisano

również spróbowałbym założyć, napompować i zobaczyć co będzie (a powinno być ok).

W razie czego masz 14 dni na zwrot :)

Napisano

Ludwika stosuje się zawsze dla ułatwienia sobie życia. Nie dość ze łatwiej to masz pewność że ładnie się ułoży.

Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka

• Mod Team
Napisano

Ludwika stosuje się zawsze dla ułatwienia sobie życia.

Co by nie było reklamy produktu - chodzi o detergent w płynie np. płyn do naczyń.

To dla tych co chcą pytać czy może być "......" albo "......". ;)

Napisano

Moje WTB przyszły w podobnym stanie. Założyłem, napompowałem i była malina. Nawet bicia nie ma.

2017_03_20_15_36_03.jpg

2017_03_20_14_30_18.jpg

Opony były spakowane w folię, ale okrągłe, nie w ósemkę.

Po tym zdaniu zakładam, że zamawiałeś z centrumrowerowe.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...