Dziubek Napisano 7 Maja 2017 Napisano 7 Maja 2017 Hej. Muszę wymienić kasetę ALIVIO HG400. Planuję przejść wreszcie z Shimano na SRAM-a i pytanko czy będzie to trybiło : Kaseta SRAM PG950 + 951 łańcuch (nowe) z korbą ALIVIO M430 używana z dobrym stanem uzębienia oraz przerzutkami SHIMANO ALIVIO M430. Wszytko 9rz. ma być. Z tego co wyczytałem nie powinno być problemów bo nie takie duety robią, ale kto pyta nie błądzi.
Fenthin Napisano 8 Maja 2017 Napisano 8 Maja 2017 Jeśli tylko korba przyjmie nowy łańcuch, nie ma najmniejszego problemu.
m0d Napisano 8 Maja 2017 Napisano 8 Maja 2017 Jaki sens ma takie "przejście na srama"? Przecież to tylko podmiana kasety. Możesz sobie dowolną i dowolnego producenta założyć byle ilość rzędów się zgadzała i przerzutka była w stanie obsłużyć dane stopniowanie.
Dziubek Napisano 8 Maja 2017 Autor Napisano 8 Maja 2017 Podczas poszukiwań doszukałem się wypowiedzi że nie wolno mieszać np. Kasety sram z łańcuchem shimano (aktualne mam odwrotnie i śmiga). I ogółem że niby kompatybilne to wszytko jest, ale przy regulacji może być straszny problem. Jako że nie siedzę w tym na co dzień to lepiej dopytać, nie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.