Tomaszz Napisano 7 Kwietnia 2017 Napisano 7 Kwietnia 2017 Witam, ostatnio przeglądając stronę decathlona natknąłem się na rower z osprzętem marki microshift. Co to za marka? Na jakim poziomie, w porównaniu do grupy shimano jest ich osprzęt? Poniżej opisywany rower https://www.decathlon.pl/rower-trekingowy-riverside-500-id_8379033.html
Mod Team durnykot Napisano 7 Kwietnia 2017 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2017 Microshift to tajwańska fimra ,która od długiego czasu robi napędy dla nieco tańszych rowerów. To co jest w tym BTwinie to poziom grupy Claris/Altus/Alivio w Shimano. Czyli niska półka. Co nie oznacza ,że nie będzie działać.
rambolbambol Napisano 7 Kwietnia 2017 Napisano 7 Kwietnia 2017 Ja mam klamkomanetki szosowe 3x8 Microshift i bardzo sobie chwalę. Działają o wiele lepiej niż Shimano Sora. Microshift ma bardzo mocne przerzutki.
Mr. Dry Napisano 7 Kwietnia 2017 Napisano 7 Kwietnia 2017 Posiadam szosowe 2x7. Tylko, że zrobiłem na nich parę kilometrów więc co do jakości to się nie wypowiem. Ale działają fajnie.
tobo Napisano 7 Kwietnia 2017 Napisano 7 Kwietnia 2017 Miałem styczność z 10tkowymi arsisami tej firmy i było to g...no na poziome cyngli w marketowcach. Rowery były dwa, identyczne, oba z tymi klamkomanetkami (i resztą komponentów tej grupy) i w obu przerzutki działały bardzo kiepsko.
Witboj Napisano 8 Kwietnia 2017 Napisano 8 Kwietnia 2017 poziom grupy Claris/Altus/Alivio w Shimano. Chyba to Alivio to już przesadziłeś. Raczej Altus / Acera miało być ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.