talamak Napisano 2 Marca 2017 Napisano 2 Marca 2017 Witam wszystkich,Jakiś czas temu kupiłem na bazarku całkiem fajny rower za nieduże pieniądze. Miał być miejski i w starszym klimacie, bo mi się takie podobają, kompletnie się na tym nie znałem, jeździł to wziąłem. http://wstaw.org/w/4nvG/ Szybko okazało się, że owszem, jeździ, ale jest leciwy, był podpicowany pod sprzedaż i trzeba by się nim zająć. Podjąłem decyzję, że kończę z moją ignorancją jeśli chodzi o majsterkowanie i zabieram się za samodzielny remont roweru. Jestem w posiadaniu książki "Zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego", oprócz tego mam trochę zapału i miejsce, gdzie mogę sobie grzebać. Mam ambitny plan, żeby wybrać się nim na długą wycieczkę, także cel samodzielnego remontu jest jeszcze jeden - chciałbym umieć sobie poradzić z naprawą w każdej sytuacji. Postanowiłem, że zacznę od wymiany suportu i korby. Po pierwsze stuka, po drugie jest mocowanie na klin, co jest średnio wygodne. Czytałem już na forach różne opinie, że suport przede wszystkim dobiera się do korby. No więc znalazłem taką korbę (części nie muszą być z najwyższej półki): http://e-bmx.pl/opis/3109660/korba-romet-073-46t-prawa.htmlNie ma umieszczonej żadnej informacji o wymiarach sportu, jakie należy dobrać i trochę nie wiem, co zrobić.Jak wymontuję stary suport to sprawdzę sobie oznaczenie gwintu (choć raczej jest angielski), więc ten problem będzie z głowy. Ale co z pozostałymi rozmiarami? Może powinienem go jakoś zmierzyć i nowy wkład suportu kupować w takim samym rozmiarze jak był stary? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Jakby to miało w czymś pomóc, zamieszczam zdjęcia pomocnicze. http://wstaw.org/w/4nvK/ http://wstaw.org/w/4nvJ/
przemogg Napisano 3 Marca 2017 Napisano 3 Marca 2017 Siemka. Suport dobiera się owszem do korby ale i do mufy, musi pasować do obu tych rzeczy, po zdjęciu widać że masz ośkę plus miseczki z łożyskami. Tu masz przykładowe zdjęcie z mojego włocha. Żeby stwierdzić jaki suport zmierz sobie szerokość i długość mufy, najlepiej suwmiarką. Ważna będzie też długość ośki dla zachowania linii łańcucha. Możesz kupić cały wkład suportu albo jeśli go nie znajdziesz ( bo nie widziałem szczerze mówiąc wkładów suportu z ośkami na klin) tylko wymienić łożyska i miski jeśli mają wżery. Do kupienia w każdym sklepie rowerowym. Sam tak zrobiłem. Taniej niż wkład. Jak będziesz szedł to weź ze sobą stare dla porównania. Koszt parę zł. Sprawdż też ośkę czy jej powierzchnia w punktach styku z łożyskami nie jest zniszczona. Jeśli gwint w mufie nie jest zniszczony to wszystko da się załatwić. Wysmaruj to nie będzie problemu z jego odkręceniem na przyszłość. Korby tego typu są dostępne. Ja sam reanimowałem swojego Zenitha który miał takie same opony jak w Twoim. Bym zapomniał- korba którą wskazujesz na e-bmx.pl jest na kwadrat, a ta którą miałeś jest na klin. Można tak zrobić ale tak jak pisałem najpierw ustał wymiary mufy/suportu.
emremigiusz Napisano 3 Marca 2017 Napisano 3 Marca 2017 Jeśli bieżnie misek i ośki są w dobrym stanie to można założyć same kulki,przyklejając je na smar. Rower fajnie wygląda i warto go zachować w oryginale. Suport raczej angielski,rower pewnie niemiecki, włosi raczej hamulców bębnowych nigdy do swoich nie zakładali.
talamak Napisano 3 Marca 2017 Autor Napisano 3 Marca 2017 Dziękuję za odpowiedzi. Tak, wiem, że korba jest na kwadrat, bo tak jak mówiłem, chciałbym właśnie zmienić i wkład suportu i korbę na system kwadratowy. Rozebrałem dziś suport i pomierzyłem go dokładnie suwmiarką. Niestety nie znalazłem żadnej informacji na suporcie, więc musiałem go sam pomierzyć. Gwint przyjmuję, że jest angielski. Długość mufy wynosi 70,6 mm. Średnica mufy 33,7 mm. Problem jest z długością ośki. Wynosi ona ok 139mm, a jak tak rzuciłem okiem na rozmiary wkładów suportów na kwadrat to nie ma aż tak długich. Jak rozwiązać ten problem? Załączam zdjęcia rozebranego suportu i ośki. http://wstaw.org/w/4nyN/http://wstaw.org/w/4nyO/
emremigiusz Napisano 3 Marca 2017 Napisano 3 Marca 2017 Ośki na kliny są zawsze dłuższe,by w kwadracie osiągnąć ten rozstaw który masz wystarczy około 120 mm.
talamak Napisano 3 Marca 2017 Autor Napisano 3 Marca 2017 A mógłbyś wyjaśnić czemu? Z początku tez tak myślałem, ale później nałożyłem korbę na oś i zobaczyłem, ze korbę umiejscawia się na końcach osi. Czy jest jakiś sposób, żeby to precyzyjnie wyliczyć, dobrać i nie martwić się o zła linie łańcucha?
relyt Napisano 3 Marca 2017 Napisano 3 Marca 2017 Jeżeli się nie mylę to długość osi suportu na kwadrat powinna być mniejsza od osi z klinem, bo tam pedały inaczej się mocuję. Na ile mniejszą trudno powiedzieć, można to pewnie jakoś obliczyć z linii lańcucha. Ladny rowerek, btw.
dovectra Napisano 3 Marca 2017 Napisano 3 Marca 2017 suport na kwadrat 127 mm standard w takich starych jednotarczowcach
talamak Napisano 3 Marca 2017 Autor Napisano 3 Marca 2017 Ok, dziękuje bardzo. Wiem, ze szukać długości ośki 127mm. Problem jest tylko z długością mufy, bo zmierzyłem i wychodzi lekko ponad 70mm. Czy to jest system włoski, bo mam jus mętlik w głowie.
emremigiusz Napisano 3 Marca 2017 Napisano 3 Marca 2017 System włoski ma większą średnicę,35mm chyba. Długość 70mm to w sumie norma.
przemogg Napisano 3 Marca 2017 Napisano 3 Marca 2017 Kolego system włoski był stosowany tylko we włoskich rowerach, włosi przegrali, z tego co wiem nigdzie się nie przyjął, ja akurat mieszczę się w owym 1%, 99% to BSA, różnice dotyczą wymiarów oraz lewo/prawoskretności misek: tu masz na szybko doczytaj www.katalog.bikeboard.pl artykuł "Osie i łożyska suportu- to trzeba wiedzieć" . Tam masz potrzebne dane. To jedno. Drugie, pamiętaj że elementy w rowerze to system naczyń powiązanych- zmieniając jedną rzecz wpływasz na drugą. Ja, podobnie jak Ty, zmieniając korbę zastosowałem suport niewłaściwej długości co skończyło się bólem stawu kolanowego, na szczęście poszedłem po rozum do głowy i obyło się bez ofiar. Mi nie chciało się liczyć, kupiłem suport w sklepie internetowym, przymierzyłem, nie pasował to zwróciłem, masz 14 dni ustwowo na zwrot, następny był już ok. Metoda prób i błędów wersja dla leniwych. Linię łańcucha możesz sobie obliczyć, nikt tego za Ciebie nie zrobi. Wiadomości w intrenecie jest od groma. Rower fajny i warto go zachować jak ktoś wcześniej słusznie powiedział. Spokoju i cierpliwości a wszystko da się zrobić.
dovectra Napisano 6 Marca 2017 Napisano 6 Marca 2017 gwint włoski a szerokość mufy to dwie różne rzeczy, długość mufy dla BSA , gwintów angielskich to 68 lub 73 mm. te 2 mm nie robi jakiejś różnicy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.